УКР РУС

Трансфер Коутінью в Барселону: фінансові деталі, позиція клубів

2 січня 2018 Читать на русском

Барселона готує свій новий найдорожчий трансфер. Вінгер збірної Бразилії Філіппе Коутінью має всі шанси покинути Ліверпуль взимку 2018-го.

Мерсисайдці стали більш гнучкими у питанні трансферу, ніж це було влітку. Барселона перебуває у постійному контакті з керівництвом Ліверпуля щодо переходу Коутінью.

Топ-10 найдорожчих гравців в історії Барселони

На кону 150 мільйонів євро і звання найдорожчого гравця в історії каталонського клубу. Але Барселона пропонує розділити цю суму схожим чином, як у випадку з трансфером Усмана Дембеле з Борусії Дортмунд. Ліверпуль мав би гарантовано отримати 110 млн євро, а ще 40 будуть прописані у вигляді бонусів за успішні виступи бразильця на "Камп Ноу".

Як інформує Mundo Deportivo, згадана додаткова сума розподілиться на такі досягнення: 5 мільйонів за кожні 25 матчів Коутінью, але не більше 4-х виплат; 5 мільйонів за виграш Ліги чемпіонів, але не більше 2-х разів; і ще 2 рази по 5 мільйонів за участь Барси в ЛЧ. Тепер слово за Ліверпулем, який може збільшити ставки через трансферний витік Nike.

Додамо, що 25-річний Коутінью, який знову зазнав таємничої травми, забив 12 голів і зробив 9 асистів у 20 матчах сезону 2017/18 за англійський клуб.