УКР РУС

Трагедія Унаї Сімона, шедевр Шика та справедливість фортуни: курйозні голи Євро-2020

8 липня 2021 Читать на русском
СПЕЦПРОЕКТ

Континентальна першість подарувала нам не лише феєрію автоголів, а й курйозні взяття воріт. Футбол 24 за підтримки "HLIBNY DAR" пригадує голи, які точно залишаться в історії Євро-2020.

Здебільшого гол – це вершина магії комбінацій та командної взаємодії. Але інколи помилка одного футболіста може призвести до гола, який у соціальних мережах позначають смайликом "фейспалм".

Іспанія – Хорватія, автогол Унаї Сімона

Гра ногами сьогодні є обов'язковим пунктом скіллсету будь-якого голкіпера. Воротар збірної Іспанії Унаї Сімон впевнено грав не лише на лінії, а й у комбінаціях із захисниками. Та матч з Хорватією подарував йому велике випробування характеру.

Простий пас назад на голкіпера – доволі поширене рішення при жорсткому пресингу. Але Сімон не зумів приборкати м'яча, який зрадливо оминув його ногу та закотився у сітку воріт. На щастя, партнери підтримали свого голкіпера та вирвали перемогу, що неабияк допомогло йому впоратися з психологічним ударом.

Спостерігай за розв'язкою Євро-2020 та вболівай за улюблені національні команди разом із "HLIBNY DAR"! Відчуй особливий смак перемоги та впевнено крокуй вперед разом із провідним брендом, який поєднав у собі автентичні традиції та цінності України.

Шотландія – Чехія, диво-гол Патріка Шика

Патрік Шик на Євро-2020 став справжнім снайпером збірної Чехії та настріляв аж 5 голів. Один з них став справжнім шедевром та може претендувати на звання найкращого гола турніру.

Вдалий відскок м'яча виглядав як подарунок для швидкої атаки. Але чеський форвард побачив вихід воротаря та не побоявся ризикнути і з центра поля спрямував м'яч у ворота. Точність Шика не підвела – команда здобула впевнену перемогу, а його гол футбольний світ смакуватиме ще дуже довго.

Іспанія – Словаччина, автогол Мартіна Дубравки

Фортуна примхлива, але справедлива, тому повернула Іспанії "борг". Її жертвою став голкіпер збірної Словаччини Мартін Дубравка, який ніколи не забуде свій автогол, що поклав початок розгрому його команди з рахунком 0:5.

Після дального пострілу м'яч влучив у перекладину та завис у повітрі. Здавалося, нічого не завадить досвідченому голкіперу впоратися з м'ячем. Але Мартін не розрахував власного стрибка та траекторії польоту м'яча, тому волейбольним ударом не перевів сферу на кутовий, а загнав її у власні ворота. Після фейлу воротаря впевненість команди похитнулася, що дозволило іспанцям познущатися із суперника та допомогти збірній України пробитися в 1/8 фіналу Євро-2020.