УКР РУС

"Товариський матч ветеранів": Гецко розкритикував Ротаня і Ко за поєдинок з Англією

28 березня 2023 Читать на русском

Екс-форвард збірної України Іван Гецко залишився вкрай розчарований грою "синьо-жовтих" у поєдинку з британцями (0:2).

"Англія забила два м'ячі і просто зупинилася, грала на утримання рахунку. А у виконанні збірної України я не побачив нічого. Якщо контроль м'яча ще якийсь був присутній, то в атаці – взагалі повний провал.

Соболь розсекретив настанови Ротаня на матч проти Англії

Про який можна говорити прогрес, якщо Ротань нам пропонує високі футбольні матерії, а на виході – ні взяття воріт, ні комбінацій, ні стандартів? Маліновський за всю гру жодного разу не знайшов можливості пробити по воротах. І це гравець атакувального плану, який грає в одному з топ-чемпіонатів. Я вже не кажу про Мудрика та інших гравців, вартість яких становить мільйони. Так, десь ще з хорошого боку ми побачили рівень Зінченка, і на цьому все. Один-два гравці не можуть змінити структуру гри цілої команди. М'яч весь час віддавався назад, поперек, попереду жодної гостроти.

Два гравці однозначно стартовому складу не відповідали. Це Яремчук, який сьогодні перебуває не в найкращій формі, в якого за два тайми не було жодного не те, щоб моменту – напівмоменту. І другий гравець – Караваєв. Як можна було в моменті з голом Кейна не зіграти в м'яч?

Ярмоленко – це ключова структура в збірній України, коли він у своїй найкращій формі і в нього все добре. А запрошувати Коноплянку, який, по суті, не грає зараз у Польщі – тут теж дуже багато питань. Так, Англія багато оборонялася, перекривала зони, ми знаємо рівень цієї команди. І, тим не менш, за два тайми жодного моменту – це, м'яко кажучи, не те. При тому, що англійці особливо й не старалися. Говорити, що, мовляв, м'яч у нас тримався – та його просто ніхто не відбирав.

Повторюся – потрібен кістяк, навколо якого будуватиметься гра всієї команди. А кістяка цього зараз і близько немає. Один-два гравці не рятують ситуацію. Те, що було, і близько не нагадувало відбіркову гру. Швидше – товариський матч ветеранів. Дивишся, начебто грають люди за кордоном, у європейських клубах, а адекватного рівня навіть не видно. У кращому разі середній. З іншого боку – чого ми хочемо? Той травмований, інший відновлюється, третій не готовий, у своєму клубі зіграв тільки сім хвилин, і так далі. Відмазки будуть скрізь. Але логічне питання – навіщо тоді цих гравців ставити? У нас є нормальні футболісти, в хорошій формі, які мають постійну практику в нашому чемпіонаті. Так ставте їх, нехай доводять і показують, на що здатні. У будь-якому разі від них користі буде більше, ніж від легіонерів, рівень готовності яких залишає бажати кращого", – сказав Гецко у коментарі FootBoom.

Англія спокійно обіграла Україну – шалені експерименти Ротаня, легкі пропущені голи, безнадійний старт відбору Євро-2024