УКР РУС

Товариський матч "Металург" (Запоріжжя) – "Авангард" був зупинений через підозри у договірному характері

27 лютого 2017 Читать на русском

Перед грою з'явилася інформація про те, що товариська гра може завершитися з фіксованим результатом.

Перед товариським матчем "Металург" (Запоріжжя) – "Авангард" (Краматорськ) з'явилися чутки про те, що дана гра може бути договірною. "Футбол 24" звернувся в Національну поліцію України, а також про підозри була проінформована Професійна футбольна ліга.

Підтвердити або спростувати цю "гіпотезу" під час самого матчу могли тільки котирування на цю гру в букмекерських конторах і на біржах.

На жаль, матчу "Металург" – "Авангард" не було в лінії betfair, що дозволило б побачити обсяг ставок на гру (один з критеріїв потенційно договірного матчу).

Як відрізнити договірний матч від чесної гри

Як здаються ігри. Варіанти договірних матчів

При тому, що в лінії betfair була присутня гра Першої ліги ФК "Полтава" – "Гірник-Спорт", що проходила в цей же час.

Що цікаво, один із попередніх товариських матчів запорізького "Металурга", на Меморіалі Закарлюки з командою "Арсенал-Київ", був присутній в лінії betfair і викликав багато запитань – більше 25 тисяч фунтів стерлінгів було поставлено на тотал більше 4,5, але матч не дограли через бійку за рахунку 2:1 (матч перервано, ставки не "згоріли").

Сюжет Володимира Звєрова про дивний матч "Арсенал-Київ" – "Металург" (Запоріжжя):

Дуже складно було знайти котирування на гру "Металург" – "Авангард" – "серйозні" букмекери не включили її в свої лінії. Проте, цей товариський матч з'явився в деяких конторах світу. Одна з них – 1Bet, онлайн-букмекер, зареєстрований в Кюрасао. Також – в M88, конторі з Азії.

До матчу та на перших хвилинах коефіцієнт на "тотал більше" був досить низький. (Частково його можна пояснити "різницею в класі" двох команд).

По ходу матчу кофи на тотал також говорили про те, що вірогідний великий рахунок (див. "тотал більше 2,5-3").

Перший тайм завершився з рахунком 1:0 на користь "Авангарду", а ближче до кінця матчу рахунок став 4:0 на користь клубу з Краматорська.

На останніх хвилинах товариської гри директор ФК "Авангард", який перебував на зв'язку з Професійною футбольною лігою, забрав команду з поля і таким чином припинив матч.

P.S. Товариський матч, закінчений на 80+ хвилині, не завдав ні матеріальної, ні ігрової шкоди двом клубам, але в той же час, можливо, зірвав гру на фіксований результат. Механізму зупинки подібних матчів з офіційним статусом в Україні все ще немає.