УКР РУС

Тотті програв Кубок Італії Клозе та Ко. "Рома" - "Лаціо" - 0:1. ВІДЕО

26 травня 2013 Читать на русском

У римському дербі на столичному ж, рідному як для "вовків", так і для "орлів" "Олімпіко" сьогодні визначили володаря останнього італійського трофею в поточному сезоні.

"Звісно, в якомусь іншому клубі я міг би заробити значно більше. проте я ніколи не шкодував про своє рішення. Ніколи. Жодної секунди. Я слухав своє серце". Серце великого капітана "Роми" Франческо Тотті, велике серце Імператор змушує вірити, що йому до снаги наздогнати Сільвіо Піолу, який забив на 46 голів більше в Серії А і безапеляційний її головним бомбардиром.

Для Ческо сьогоднішній фінал, як фінал Ліги чемпіонів. Не тому, що це вирішальний бій в рамках Кубка Італії, а тому, що це визначне Капітолійське Дербі, в день проведення якого "все місто завмирає". І цього сезону для обох команд лише перемога у фіналі Коппи дасть путівку до Ліги Європи на наступний сезон. Чемпіонат Італії "Рома" завершила шостою, "Лаціо" - відразу за нею.

Цікаво, що сьогодні "Рома" могла стати першою командою, що 10 разів тріумфувала в Кубку Італії. ЇЇ попередні 9 титулів доводилось завойовувати у 15-ти фіналах, тоді як "Лаціо" з 6-ти фінальних дуелей 5 разів виходив переможцем. І цього разу підтвердив свою ефективність у найважливіших матчах завдяки єдиному влучанню Луліча.

Загалом гра пройшла під акомпанемент гри кістка в кістку, відтак цілком логічно, що їй забракло ефектних барв, хоча градус і значення протистояння не давали нудьгувати. Та й команди старались не лише не пропустити, а й створити щось попереду. "Романісті" навіть у поперечину влучили - Бурдіссо після навісу Тотті. Цей момент міг вивести "вовків" в овертайм, адже трапився відразу за 2 хвилини після голу Луліча. У цьому епізоді відзначимо невдалі дії голкіпера, який фактично переправив снаряд на ногу боснійця, а також танці під назвою "де м'яч, де?!" від Маркіньйоса.

Тотті, як і Клозе, когось, мабуть, розчарував. Більшість ударів Ческо летіла або вище, або повз ціль. Але кілька ударів у площину і німецького ветерана, і римського ватажка, могли дати результат - голкіпери зіграли солідно. "Вовки" і м'ячем більше володіли, і загалом перестріляли "лаціалі", однак за "орлів" зіграла реалізація.

"Лаціо" - володар Кубка Італії-2013, а заразом і останньої путівки в Лігу Європи на наступний сезон.

Допоможе розібратися у всіх найважливіших перипетіях фінальної дуелі за Коппа Італія-2013 онлайн-трансляція "Рома" - "Лаціо".

"Рома" - "Лаціо". 0:1 (0:0)

 

Гол: Луліч, 71

Попередження: Бальцаретті, 11, Маркінью, 26, Бурдіссо, 87, Тотті, 90+1 - Ледесма, 1, Ернанес, 32, Клозе, 38, Луліч, 75

"Лаціо": Маркетті, Раду, Б'ява, Конко, Луліч, Ледесма, Цана, Ернанес, Оназі, Кандрева, Клозе.

Запасні: Біццаррі, Сіані, Діас, Станкявічюс, Маурі, Альваро Гонсалес, Козак.

"Рома": Лобонт, Н. Бурдіссо, Маркіньос, Кастан, Бальцаретті, Маркінью, Бредлі, Де Россі, Тотті, Ламела, Дестро

Запасні: Мауро Гойкоечеа, Піріс, Таддеї, П'яніч, Перротта, Освальдо, Ніколас Лопес.