УКР РУС

Ліверпуль у драматичному матчі вирвав перемогу над Ньюкаслом і знову став лідером: 37 тур АПЛ, матчі суботи

4 травня 2019 Читать на русском

В рамках 37-го туру АПЛ Ліверпуль переміг Ньюкасл, Кардіфф поступився Крістал Пелас, Саутгемптон програв Вест Хему, Борнмут на власному полі здолав Тоттенхем, Фулехм поступився Вулверхемптону. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2018/2019, 37-й тур

Борнмут – Тоттенхем – 1:0

Голи: Аке, 90+1

Вест Хем – Саутгемптон – 3:0

Голи: Арнаутовіч, 16, 69, Фредерікс, 73

Вулверхемптон – Фулхем – 1:0

Голи: Дендонкер, 76

Кардіфф – Крістал Пелас – 2:3

Голи: Келлі, 31 (аг.), Рід, 90+1 – Заха, 28, Батшуаї, 39, Таунсенд, 70

Ньюкасл – Ліверпуль – 2:3

Голи: Атсу, 20, Рондон, 54 – ван Дейк, 13, Салах, 28, Оріджі, 86

Зінченко отримає потужний апгрейд у наступній версії гри FIFA

У суботу 37 тур АПЛ продовжився п’ятьма матчами. У першому матчі Борнмут приймав Тоттенхем. "Шпори" у чемпіонаті програли два з трьох останніх матчів. "Вишні" розуміли, що суперник буде економити сили на матч-відповідь Ліги чемпіонів з Аяксом і планували цим скористатись. Героєм першого тайму став голкіпер Борнмута Марк Траверс, який з десяток разів рятував свою команду від вірного голу. А антигероєм – Сон Хин Мін, якого арбітр вилучив з поля на передостанній хвилині тайму за відмашку. На початку другого тайму за грубий фол був вилучений Хуан Фойт, який встиг провести на полі лише півтора хвилини. Залишаючись без двох гравців Тоттенхем намагався забити, хоча Борнмут майже вдвічі більше володів м’ячем. Та на 91-й хвилині "вишні" після подачі з кутового скористались своєю чисельною перевагою і забили. Цей м’яч виявився першим і останнім у матчі. Після цього матчу Борнмут з 45 пунктами піднімається на дванадцяте місце, Тоттенхем з 70 очками залишається на третьому щаблі.

Ньюкасл – Ліверпуль: Салах отримав травму та покинув поле на ношах

У ще одному матчі Саутгемптон зустрічався з Вест Хемом. У цьому поєдинку командам необхідно було шукати додаткову мотивацію, адже нікому з них не загрожував ані виліт, ані потрапляння у єврокубки. Таке собі "відповідальне тренування". Тим цікавішою мала бути гра, адже відсутність відповідальності дозволяла продемонструвати цікавий атакувальний і безкомпромісний футбол. Вже на 16-й хвилині Марко Арнаутовіч після передачі Нобла відкрив рахунок у матчі. На 64-й хвилині Натан Редмонд пробивав зльоту під поперечину і лише суперсейв Лукаша Фабіанскі врятував Вест Хем від вірного голу. А за п’ять хвилин спочатку Марко вдало зіграв на добиванні і оформив дубль, а згодом Раян Фредерікс довів рахунок до розгромного. Як наслідок, Вест Хем перебуває на 11 сходинці і набирає 49 очок, Саутгемптон з 38 пунктами залишається на шістнадцятому місці.

Фулхем завітав у гості до Вулверхемптона. "Дачники" вже "оформили" свій виліт у Чемпіоншип, а "вовкам" треба було втриматись на сьомій сходинці, яка у разі перемоги Манчестер Сіті у Кубку Англії, ставала єврокубковою. На початку матчу протягом чотирьох хвилин Діогу Жота мав дві чудові можливості відкривати рахунок: у першому випадку врятував голкіпер, а у другому нападнику забракло лічених сантиметрів аби відзначитись. На 32-й хвилині Леандер Дендонкер влучив у поперечину. У другому таймі "дачники" продовжували більше володіти м’ячем, хоча гольові моменти створювали саме "вовки". І на 75-й хвилині одна з чергових атак завершилась взяттям воріт: Леандер Дендонкер після передачі Мета Догерті відкрив рахунок у матчі. Вулверхемтон набирає 57 очок і залишається на сьомому місці, Фулхем з 26 балами займає передостанню сходинку.

Гравець Фулхема став наймолодшим футболістом в історії Англійської Прем'єр-ліги

Кардіфф у матчі з Крістал Пелас мав надважливе завдання: у разі перемоги у нього залишались шанси не вилетіти з елітного двізіону. У середині першого тайму Вілфрід Заха вивів гостей вперед. А вже за три хвилини відзначився його одноклубник Мартін Келлі – правда він забив у свої ворота і зрівняв рахунок. За вісім хвилин Міши Батшуаї вивів свою команду вперед, а на 70-й хвилині Андрос Таунсенд потроїв рахунок. У доданий час Кардіфф зусиллями Боббі Ріда один м’яч відквитав. Після цієї поразки Кардіфф з 31 очком покинув елітний дивізіон і опустився у Чемпіоншип, Крістал Пелас з 46 пунктами піднявся на дванадцяте місце.

У центральному матчі дня Ньюкасл приймав Ліверпуль. "Сороки" грали у своє задоволення, оскільки всі питання у чемпіонаті вже вирішили. Натомість над "мерсисайдцями" висів тягар відповідальності: поразка від Барселони у Лізі чемпіонів і фінальна боротьба за чемпіонство з Манчестер Сіті. Вже на тринадцятій хвилині Вірджил ван Дейк відкрив рахунок у матчі. Через сім хвилин після серії атак Крістіан Атсу неймовірним ударом відновив "статус кво". Ще через вісім хвилин Мохамед Салах вивів Ліверпуль вперед. А на 54-й хвилині Рондон після кількох спроб нарешті поцілив у ворота суперника і зрівняв рахунок. Та за чотири хвилини до закінчення основного часу Дівок Оріджі, який вийшов на заміну замість травмованого Салаха, після подачі зі штрафного головою увігнав круглого в сітку. Відтепер Ньюкасл з 42-ма очками посідає 14 місце, Ліверпуль набравши 94 бали очолив турнірну таблицю.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ