УКР РУС

"Тоттенхем" впевнено переграв "Арсенал" і залишився в чемпіонських перегонах

30 квітня 2017 Читать на русском

У 35 турі АПЛ дербі Північного Лондона завершилось перемогою "шпор" (2:0).

"Тоттенхем" зберігає шанси на чемпіонство, а "Арсенал" веде боротьбу за Лігу чемпіонів, тому обох суперників влаштовувала лише перемога. Команди вийшли дуже зарядженими на матч і моменти почали виникати буквально з перших хвилин.

Секундна стрілка ще не зробила одного оберту, як Кейн увірвався у штрафний майданчик гостей та пробив з-під Окслейд-Чемберлена. На 7 хвилині Алдервейрелд виграв "другий поверх" після подачі з кутового, але також не забив. Посеред тайму фантастичний шанс змарнував Аллі. Кейн ідеально накинув сферу молодому партнеру на порожні ворота, а той дивом головою проштовхнув м'яч повз ціль. А через 3 хвилини "шпори" знову могли забивати. Сон накрутив на бровці опонента та пустив м'яч у сторону воріт. Удар корейця заблокували, а добиванню Еріксена завадити вже не було можливості. Данець неймовірним чином промахнувся.

"Арсенал" огризнувся зусиллями Ремзі, проте перша половина гри завершилася пострілом Вертонгена та сейвом Чеха. Голкіпер мусив рятувати команду і на старті другого тайму, коли Ваньяма точнісіньким ударом спрямував м'яч у "дев'ятку". На 55 хвилині Петер вже був безсилим. Аллі відпасував Еріксену, удар Крістіана воротар "взяв", а от зупинити самого Аллі на добиванні не вдалось. Пройшло 146 секунд і перевага господарів стала відчутнішою. Кейн змусив Габріеля сфолити у штрафному майданчику, заробив пенальті та реалізував його.

Від розгрому "канонірів" неодноразово рятував все той же Чех. Ще один шикарний удар Вертонгена, вихід Кейна, завершення кутового від Алдервейрелда – все тягнув голкіпер. "Арсенал" не припиняв спроб забити гол престижу, однак "шпори" сьогодні демонстрували вражаючий безпомилковий футбол. Завдяки цьому "Тоттенхем" набрав 77 пунктів і відновив 4-очкове відставання від "Челсі". "Арсенал" залишився лише шостим (60 балів).

Англія. АПЛ, 35 тур

"Тоттенхем" – "Арсенал" – 2:0

Голи: Аллі, 55, Кейн, 58 (пен)

Турнірна таблиця АПЛ

, а також у Viber

Дербі Північного Лондона. Столітня ненависть на відстані 4 миль