УКР РУС

Тоттенхем впевнено обіграв Манчестер Юнайтед, Алексіс Санчес провалив дебют

31 січня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

У центральному матчі 25 туру АПЛ інтригою не пахло: "шпори" відкрили рахунок вже на 11-ій секунді.

Алексіс Санчес дебютував за МЮ у матчі чемпіонату, проте вже на 11-ій секунді йому довелося хапатись за голову. Тоттенхем організував блискавичну атаку, яку безперешкодно завершив Еріксен. Змарнувавши кілька нагод для того, щоб відігратися, Юнайтед пропустив вдруге – Джонс зрізав м'яч у власні ворота після флангової подачі.

Другий тайм пройшов під контролем Тоттенхема. Кілька хороших моментів змарнував Харрі Кейн, тоді як Алексіс Санчес просто розчинився на полі. У підсумку – 2:0.

Поразка, тим не менше, залишила МЮ на другій сходинці із 53 очками. Більше того, завдяки Борнмуту, який створив сенсацію на "Стемфорд Брідж", "червоні дияволи" зберегли перевагу у 3 пункти над Челсі. Натомість Тоттенхем впритул наблизився до топ-четвірки – 48 очок.

Ставка на швидкий гол

Маурісіо Почеттіно зробив ставку на бліцкриг – і вона спрацювала одразу. Тоттенхем доправив м’яч до штрафного майданчика МЮ, Джонс програв повітря Кейну, який скинув м’яч на Аллі, а той вишукано переадресував Еріксену – данець безперешкодно розстріляв дальній кут.

Про те, що вказівка тренера "шпор" акцентувалася саме на швидкому взятті воріт, свідчить хоча б скріншот із трансляції. Господарі тільки-но розпасовували м’яч у центрі поля, а Харрі Кейн вже повністю перебував на території Юнайтед. Фактично – це порушення правил, яке повинен був зафіксувати головний арбітр Андре Марінер і його помічники. Але момент – настільки несподіваний і динамічний, що звинувачувати рефері не повернеться язик.

Тим паче, гості мали кілька нагод, щоб оперативно зрівняти рахунок. На 3-ій хвилині рандеву із Льорісом організували Лінгарду, проте голкіпер встиг до м'яча на якусь мить раніше. На 16-ій хвилині вже Лукаку не найкращим чином зорієнтувався у схожому моменті. Ну а далі настала розплата – Тоттенхем забив вдруге. Точніше, не Тоттенхем…

Філ Джонс – антигерой матчу

Про невдалу гру центрального оборонця МЮ в епізоді із голом Еріксена вже згадувалося. На 28-ій хвилині пройшла гостра передача з правого флангу від Тріпп'єра, яку Джонс був зобов'язаний виносити якщо не в аут, то на кутовий. Проте Філ викрутив ногу настільки невдало, що виконав індеальний самостріл по власних воротах – 2:0. Якщо додати до цього звичну активність Кейна, якого центрбек не зумів накрити, то отримаєте найбільшого антигероя з-поміж багатьох антигероїв Юнайтед у цьому матчі.

Щоправда, посперечатися із Джонсом за непочесний титул головного невдахи повне право має Феллаїні. Моурінью випустив його замість Лінгарда на 63-ій хвилині, а вже через 7 хвилин зняв із поля – після чергового провалу оборони команди. Більшої ганьби для футболіста годі придумати.

Кейн програв дуель Де Хеа

Чи не єдиний позитивний момент МЮ у цьому матчі – іспанський голкіпер знову відстояв на пристойному рівні. Лідер бомбардирських перегонів АПЛ обстрілював ворота Де Хеа з різних позицій, проте щоразу Давід опинявся саме в тому місці, куди Кейн спрямовував м'яч. Загалом по воротах МЮ пробивали аж 21 раз. Щоправда, у площину влучали втричі менше.

Провальний дебют Алексіса

Загалом чилійський вінгер дебютував за МЮ минулого тижня, коли двома асистами допоміг новій команді розтрощити Йовіл у Кубку Англії. Проте дебют у чемпіонаті Санчесу не вдався. На перших хвилинах Алексіс ще старався, маневрував, виконував гострі розрізні передачі у штрафний майданчик Тоттенхема. Але після другого пропущеного голу – просто зник.

Манчестер мав хорошу нагоду повернутися у гру на початку другого тайму. Саме після удару Санчеса головою м'яч влучив у руку Сону – надто сумнівний епізод для призначення пенальті. А через три хвилини могутній постріл Лукаку потягнув Льоріс. Якщо б у ці хвилини гостям вдалося відіграти один гол, інтрига могла б повернутися – із непередбачуваною кінцівкою. Проте описані моменти – лише поодинокі спалахи окремих персоналій. Загалом же "дияволам" бракувало мобільності, компактності, свіжості.

Моурінью втрачає самоконтроль

Жозе програв свою дуель молодшому візаві. І зрозумів це ще в першому таймі. Наставник МЮ, психонувши, пішов у роздягальну за три хвилини до свистка на перерву. Він просто закипав у другому таймі, коли оборона здійснювала привоз за привозом. Зрештою, апогей: Моурінью не посоромився визнати свою помилку із заміною і прибрав Феллаїні вже через сім хвилин.

Здавалося б, хвилюватися нічого – днями клуб продовжив контракт із своїм тренером. Емоції – свідчення того, що Моур незадоволений результатами своєї роботи. Між ним і командою немає того звичного порозуміння, яке було у нього в Порту, Інтері та Челсі. Поки що?

Цікаві факти

Тоттенхем продовжив безпрограшну серію у чемпіонаті до 7 матчів, а результативну серію – до 13.

МЮ перервав одразу три свої серії: переможну (3 матчі), суху (4 матчі) і безпрограшну (8 матчів).

Манкуніанці пропустили свій найшвидший гол в історії АПЛ: 11 секунда, Крістіан Еріксен.

Англійська Прем'єр-ліга, 25 тур

Тоттенхем – Манчестер Юнайтед – 2:0 (2:0)

Голи: Еріксен, 1, Джонс, 28, автогол