УКР РУС

Тоттенхем розтрощив Сток Сіті, Хаддерсфілд впевнено обіграв Брайтон

9 грудня 2017 Читать на русском

В рамках 16 туру АПЛ Бернлі мінімально здолав Уотфорд, Крістал Пелас та Борнмут розписали результативну нічию, Суонсі мінімально здолав Вест Бромвіч, Тоттенхем каменя на камені не залишив від Сток Сіті, Хаддерсфілд розібрався з Брайтоном.

Бернлі в більшості переграв Уотфорд. Спочатку ініціативою заволодів Уотфорд і міг вийти вперед в рахунку, але Діні з лінії штрафної пробив повз ворота. Бернлі поступово відвойовував територію і тепер Гомесу прийшлось рятувати команду після небезпечного штрафного від Гудмундссона. Гра йшла досить рівно аж до 40 хвилини, коли Зегелар отримав пряму червону картку за грубий фол. Після цього Бернлі одразу ж і забив, Ерфільд отримав м'яч в штрафному майданчику і точно пробив у дальній кут. В другому таймі Бернлі продовжував контролювати гру, однак збільшити розрив до комфортного їм не вдалось. Уотфорд після перерви моментів майже не мав, а тому Бернлі і завершив гру перемогою.

Крістал Пелас та Борнмут розійшлися результативно нічиєю. Початок матчу був за гостями і вже на 10 хвилині Дефо після передачі Сурмана ударом від стійки відкрив рахунок в матчі. Борнмут і далі контролював гру, але ближче до кінця тайму Крістал Пелас почав створювати моменти біля воріт Беговіча. На 41 хвилині Асмір збив нападника Крістал Пелас, а Мілівоєвіч реалізував пенальті. А за 3 хвилини орли вже були попереду, Кабай точно навісив зі штрафного на Данна. Проте ще до перерви Дефо зрівняв рахунок. В другому таймі гра пішла на відкритих курсах, в Крістал Пелас нагоди забити мав Кабай, у Борнмута небезпечно пробивав Айб. Вже в компенсований час лондонці заробили ще один пенальті, але Бентеке пробив повз ворота і не зміг принести своїй команді перемогу в матчі.

Суонсі та Вест Бромвіч розписали безгольову нічию. Господарі розпочали гру більш активно, проте до небезпеки біля воріт справа не доходила. Вест Бромвіч розраховував на стандарти і мав пару нагод, проте забити не вдавалось. Ближче до перерви непогані нагоди були в Роутледжа і Мовсона, однак перший влучив у стійку, а другий пробив вище воріт. В другому таймі лебеді більше атакували, Боні та Айю мали найбільш реальні можливості забити. Однак наприкінці матчу Вільфрід після відскоку влучив у нижній кут.

Тоттенхем розтрощив Сток Сіті. Перший тайм проходив за переваги шпор, але Сток стримував цей натиск, але на 21 хвилині Шоукросс зрізав м'яч у власні ворота. Лондонці мали ще пару нагод в першому таймі, однак Батленд виручав свою команду. А от в другому таймі Тоттенхем прорвало на забиті м'ячі. Сон і Кейн за 2 хвилини зробили рахунок розгромним. На 65 хвилині Харрі оформив дубль, а через 9 хвилин Еріксен зробив рахунок вже непристойним. Сток Сіті все-таки забив гол престижу, Шоукросс після подачі з кутового вистрибнув вище всіх в штрафному майданчику Тоттенхема.

Хаддерсфілд вдома розібрався з Брайтоном. Господарі захопили ініціативу в матчі та могли забити вже на 9 хвилині, однак з ударом Кванера впорався Раян. Проте через 3 хвилини воротар не зміг врятувати свою команду і Муньє відкрив рахунок в матчі. Брайтон після цього перехопив контроль над м'ячем і пробував зрівняти рахунок. Проте перед перервою Хаддерсфілд збільшив розрив у рахунку, Муньє оформив дубль після скидки Йоргенсена. В другому таймі господарі контролювали м'яч і не дали Брайтону скоротити різницю в рахунку.

Таким чином після цього туру Тоттенхем і Бернлі набрали по 28 очок. Хаддерсфілд завдяки цій перемозі піднявся на 11 позицію і набрав 18 очок. Суонсі набрав 12 залікових балів і піднявся з останнього місця чемпіонату, залишивши там Крістал Пелас.

Чемпіонат Англії 2017/18, 16 тур

Бернлі – Уотфорд – 1:0

Гол: Ерфільд, 45

Вилучення: Зегелар, 39

Крістал Пелас – Борнмут – 2:2

Голи: Мілівоєвіч, 41 (пен), Данн, 44 – Дефо, 10, 45+3

Суонсі – Вест Бромвіч – 1:0

Гол: Боні, 81

Тоттенхем – Сток Сіті – 5:1

Голи: Шоукросс, 21 (аг), Сон, 53, Кейн, 54, 65, Еріксен, 74 – Шоукросс, 80

Хаддерсфілд – Брайтон – 2:0

Голи: Муньє 12, 43