УКР РУС

Тоттенхем обіграв Манчестер Юнайтед і став віце-чемпіоном Англії

14 травня 2017 Читать на русском

У 37 турі АПЛ "шпори" у прощальному матчі на Вайт Харт Лейн перемогли "дияволів" (2:1).

Господарі відкрили рахунок на 6 хвилині, коли Девіс шикарно навісив на лінію воротарського майданчика, а Ваньяма виграв позицію в Руні та влучно пробив головою. Надалі гра проходила в боротьбі, а пожвавлення виникло вже в середині тайму. Спершу Мартіаль на контратаці вкручував м'яч у дальній кут, але сфера розминулася зі стійкою.

Тоттенхем відповів шансами Сона та Кейна. Кореєць від центральної лінії самотужки прорвався до воріт МЮ, опинився сам на сам з Де Хеа, однак програв дуель голкіперу. А його партнер по нападу не влучив головою у верхній кут після подачі Еріксена. До перерви Де Хеа продовжував рятувати "дияволів" – було нейтралізовано закидання того ж Еріксена, потужний удар Аллі та ще одну спробу Кейна.

Другу половину зустрічі "шпори" також розпочали результативно. Еріксен зі стандарту виконав фірмову подачу в штрафний майданчик, де Кейн випередив Смоллінга та проштовхнув сферу в сітку. Близько 70 хвилини МЮ відквитав один гол. Мартіаль вміло увірвався з лівого флангу в небезпечну зону і прострілив на Руні. Вейн протиснув захисника та скоротив відставання в рахунку.

Остання частина матчу проходила під акомпонемент дощу та гучних пісень з трибун. Тоттенхем був ближчим до третього взяття воріт, ніж МЮ до нічиєї. Втім, мінімальної перемоги вистачило "шпорам", щоб достроково стати віце-чемпіоном Англії. Манкуніанці, своєю чергою, за два матчі до фінішу перебувають на 6 місці.

Англія. АПЛ, 37 тур

Тоттенхем – Манчестер Юнайтед – 2:1

Голи: Ваньяма, 6, Кейн, 48 – Руні, 71

Турнірна таблиця АПЛ

Тоттенхем – Манчестер Юнайтед – 2:1. Відео голів і огляд матчу

, а також у Viber