УКР РУС

Вест Хем у матчі з нереалізованим пенальті на останніх хвилинах дотис Вест Бромвіч, Ліверпуль за крок від Ліги чемпіонів

20 травня 2021 Читать на русском

У середу 37-й тур чемпіонату Англії продовжили кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Англія, Прем'єр-ліга, 37-й тур

Тоттенхем – Астон Вілла – 1:2

Голи: Бергвейн, 8 – Регілон, 20 (аг.), Воткінс, 39

Ньюкасл – Шеффілд Юнайтед – 1:0

Гол: Віллок, 45+4

Евертон – Вулверхемптон – 1:0

Гол: Рішарлісон, 48

Крістал Пелас – Арсенал – 1:3

Голи: Бентеке, 62 – Пепе, 35, 90+5, Мартінеллі, 90+1

Вест Бромвіч – Вест Хем – 1:3

Голи: Перейра, 27 – Соучек, 45+1, Огбонна, 82, Антоніо, 88

Нереалізований пенальті: Райс, 3 (Вест Хем)

Бернлі – Ліверпуль – 0:3

Голи: Фірміно, 43, Філліпс, 52, Окслейд-Чемберлен , 88

Манчестер Сіті вдесятьох програв прекрасному Брайтону – Зінченко перекреслив відважні звершення помилкою

Після вчорашньої перемоги Челсі над Лестером Тоттенхем остаточно втратив навіть примарні шанси на Лігу чемпіонів. Тож матч з Астон Віллою впливав лише на бомбардирські перегони у чемпіонаті. Харрі Кейн та Мохамед Салах забили по 22 голи і кожен їхній результативний удар в останніх двох турах міг стати на вагу золота.

"Шпори" вийшли вперед вже на початку матчу. Стевен Бергвейн скористався помилкою захисника, під тиском трьох оборонців увірвався у штрафний майданчик і потужним ударом загнав сферу під поперечину. Серхіо Регілон в середині тайму випадково зрізав м'яч у власні ворота у простій ситуації і відновив інтригу у матчі. Незадовго до перерви захист "шпор" загрався біля власного штрафного, втратив м'яч і Оллі Воткінс з лінії воротарського майданчика поцілив у дальній кут воріт.

У другому таймі Тоттенхем продовжив триньками моменти біля воріт суперника. Справжнім героєм став кіпер "левів" Еміліано Мартінес, який став на шляху небезпечних ударів Бергвейна та Кейна. Астон Віллі вдалось витримати натиск суперника і здобути доволі несподівану перемогу над непростим суперником.

У Ньюкасла, який вирішив завдання збереження прописки в еліті, у матчі з Шеффілд Юнайтед була особлива мотивація. Саме у поєдинку з "сороками" у 18-му турі "клинки" здобули свою першу перемогу в сезоні. Підопічні Стіва Брюса були рішуче налаштовані взяти реванш у суперника, який, втративши всі шанси залишитись в АПЛ, пообіцяв на завершення гучно гримнути дверима. Відчутна перевага у першому таймі не приносила господарям якихось дивідентів. Варто згадати хіба що постріл головою Джонджо Шелві після прострільної передачі, але свій клас продемонстрував аарон Ремсдейл, надійно забравши м'яч. Зрештою, на четвертій доданій хвилині "сороки" дотисли суперника, забивши гол у роздягальню: Джо Віллок вдало замкнув навіс з правого флангу від Джейкоба Мерфі.

По перерві Шеффілд перехопив ініціативу і мало не був винагороджений за свої старання. Девід Макголдрік в середині другого тайму завдав гарматного удару з лінії штрафного майданчика і влучив у каркас воріт. Цей момент став останнім небезпечним у матчі.

Евертону, який дуже близький до того, аби пролетіти повз єврокубки, у матчі з Вулверхемптоном треба було перемагати і сподіватись на осічки конкурентів. Перший тайм можна лише умовно записати в актив "вовків". Підопічні Нуну Ешпіріту Санту створили два по-справжньому небезпечні момент. В середині тайму Гіббс-Уайт цілив у правий кут – Пікфорд вчасно зреагував. Під кінець першої сорокап'ятихвилинки кіпер збірної Англії врятував вдруге, коли Адама Траоре пробивав під поперечину.

Одразу по перерві ліверпульці вийшли вперед: Рішарлісон відгукнувся на подачу з кутового і головою вгатив м'яч у верхній лівий кут воріт. Гості мали шанс відігратись наприкінці матчу, коли захисник "ірисок" зіграв у власному штрафному рукою. Арбітр під тиском гравців оцінив ситуацію за допомогою VAR і... продовжив гру. Евертон дотерпів до фінального свистка і святкував надважливу перемогу.

Арсенал перед матчем з Крістал Пелас ще зберігав теоретичні шанси на Європу. Однак, для господарів цей матч був особливим – свій передостанній поєдинок на посаді головного тренера "склярів" проводив Рой Ходжсон. Його підопічні планували організувати коучу достойні проводи перед власними уболівальниками.

Вже на другій хвилині Обамеянг не зміг переграти Вісенте Гуайту, пробиваючи по центру воріт. Згодом свою майстерність продемонстрував Бернд Лєно, зреагувавши спочатку на постріл головою від Джеймса Томкінса, а згодом – на удар Джеффрі Шлуппа. В середині тайму "орли" таки пропустили – Ніколя Пепе з району одинадцятиметрової позначки замкнув простріл Кірана Тірні з лівого флангу.

По перерві "каноніри" продовжили володіти ігровою ініціативою, але пропустили після стандарту. Крістіан Бентеке випередив захисників після подачі зі штрафного і в падінні головою відновив статус-кво. Господарі не зупинились, а продовжили обстрілювати ворота суперника: постріли Бентеке і Аю нейтралізував кіпер, а Заха пробив у лічених санитметрах над поперечиною. Вже у доданий час Арсенал таки вирвав перемогу: спочатку парашут на дальню штангу від Едегора хвацько замкнув Габріел Мартінеллі, а згодом Пепе оформив дубль, поставивши крапку у матчі.

Вест Хем у поєдинку з Вест Бромвічем, який вже оформив путівку у Чемпіоншип, заробив право на пенальті вже на третій хвилині за брутальний підкат Сема Джонсттона. Деклан Райс підійшов до м'яча і з позначки влучив... у ліву стійку. В середині тайму Матеус Перейра з гострого кута головою закрутив м'яч у сітку, поставивши команду Ярмоленка у складну ситуацію. До слова, сам українець залишився у запасі. Томаш Соучек вже у доданий час зрівняв і по перерві довелось починати все з чистого листа.

Кресвел в середині другої сорокап'ятихвилинки влучив у стійку, а постріл Форнальса відбив голкіпер. Огбонна на останніх хвилинах таки вивів "молотів" вперед, замкнувши сферу у сітку після навісу з кутового. А за дві хвилини до фінального свистка Майкл Антоніо зняв всі питання щодо переможця.

У ключовому матчі туру між Бернлі та Ліверпулем вирішувалась доля путівки мерсисайдців у Лігу чемпіонів. Підопічні Клоппа з перших хвилин взялись обстрілювати ворота Уілла Норріса. Мане, Алькантара, Салах, Філліпс... Їхні спроби так і не увінчались успіхом. Натомість гол у роздягальню забив Фірміно, вдало замкнувши простріл Робертсона. Після відпочинку скинув тягар відповідальності з "червоних" Натаніель Філліпс, влучно переправивши м'яч у сітку головою після навісу Мане. Окслейд-Чемберлен, який з'явився на полі під кінець гри, поставив ефектну крапку за хвилину до завершення матчу, буквально познущавшись з захисту господарів.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ АНГЛІЇ