УКР РУС

Тоттенхем і Крістал Пелас здобули виїзні перемоги, Вест Хем обіграв Вест Бромвіч завдяки дублю Енді Керрола

2 січня 2018 Читать на русском

У рамках 22 туру АПЛ Тоттенхем не без проблем переграв Суонсі, Крістал Пелас здобув вольову перемогу у виїзному матчі із Саутгемптоном, а Вест Хем у доданий арбітром час дотиснув Вест Бромвіч.

Лондонський Тоттенхем на важкому газоні стадіону "Ліберті" здобув складну перемогу над Суонсі. На 12-й хвилині після вивіреної передачі Крістіана Еріксена з лівого флангу м'яч у сітку валлійців головою відправив екс-форвард Суонсі Фернандо Льоренте. У другому таймі за кращих погодніх умов покращилась і гра "лебедів". Перевага Тоттенхема вже не була такою істотною, а гравці Суонсі кілька разів створювали напругу біля воріт Льоріса. Однак, реалізувати свої нагоди ні Том Керрол, ні Джордан Айю не зуміли. Їхній приклад наслідував і Хин Мін Сон, який на 79-й хвилині ударом зльоту мав знімати всі запитання щодо переможця. А от Деле Аллі під завісу матчу вирішив таки подвоїти перевагу "шпор" і з другої спроби проштовхнув м'яч у сітку.

Значно цікавіше події розгорталися в Саутгемптоні. "Святі" зуміли швидко забити: на 17-й хвилині довгоочікуваний м'яч після прострілу з правого флангу забив Шейн Лонг. До цього моменту ірландець не забивав протягом 11 місяців. А ось у другому таймі за рівної гри свої нагоди краще реалізували гравці Крістал Пелас. Спочатку Джеймс Макартур забив головою після розіграшу стандарту, а потім Лука Мілівоєвіч красивим ударом із 25-ти метрів поклав м'яч у кут воріт Маккарті.

Ще одну вольову перемогу в цьому турі здобув Вест Хем. Підопічні Девіда Мойєса пропустили від Вест Бромвіча у першому таймі – Джеймсу Маккліну допоміг рикошет. У другому ж таймі настав час Короля Енді. Керрол спочатку традиційно забив головою після прострілу Аарона Крессвела зліва, а в одній із останніх атак "молотобійців" влучним ударом після прострілу Арнаутовіча завершив позиційну атаку господарів.

Чемпіонат Англії 2017/18, 22 тур

Суонсі – Тоттенхем – 0:2

Голи: Льоренте, 12, Аллі, 89

Вест Хем – Вест Бромвіч – 2:1

Голи: Е. Керрол, 59, 90+4 Макклін, 30

Саутгемптон – Крістал Пелас – 1:2

Голи: Лонг, 17 Макартур, 69, Мілівоєвіч, 80