УКР РУС

Мессі – тотальний: як аргентинець зачаровував Уемблі, повторивши історичний рекорд Роналду

4 жовтня 2018 Читать на русском

Лідер Барселони Лео Мессі у матчі проти Тоттенхема на легендарному Уемблі продемонстрував справжній майстер-клас гри у футбол.

31-річний аргентинець з особливим бажанням розпочав новий сезон Ліги чемпіонів, забивши 5 голів у ворота ПСВ та Тоттенхема. Ще перед Кубком Гампера капітан Барси чітко окреслив головне завдання каталонців: "Ми зробимо все можливе, щоб цей красивий трофей повернувся на Камп Ноу". Мессі прагне перервати гегемонію Реала у найпрестижнішому єврокубку та впевнено крокує до своєї мети.

Тоттенхем – Барселона: Вальверде жертвує Дембеле заради "нового Хаві", а Мессі демонструє, хто справжній "The Best"

У серці британського футболу, де Мессі виграв свою третю Лігу чемпіонів, аргентинець дав урок тотального футболу. Лео діяв по усій ширині поля, розпочинав та завершував атаки каталонського гранда. Лише Ді Стефано та Кройф грали у схожому стилі, відзначають іспанські ЗМІ. Попри позицію форварда 5-разовий володар "Золотого м'яча" став другим гравцем у складі "блаугранас", що найчастіше торкався м'яча (97 разів). За цим показником аргентинець поступився лише Жорді Альбі (107), який двічі асистував Лео.

Зона активності Мессі у матчі проти Тоттенхема

Мессі, часто виконуючи роль плеймейкера, віддав 55 вдалих пасів, 4 з яких виявились ключовими. Він забив два м'ячі та майже хірургічними передачами приклав руку до голів Коутінью і Ракітіча. Лео навіть міг покинути поле з покером у активі, однак Льоріса після ударів аргентинця двічі рятувала стійка.

Особливе бажання Мессі на Уемблі також демонструють цифри його кілометражу. Аргентинець пробіг 8,2 км за матч, хоча у минулому розіграші Ліги чемпіонів жодного разу не перетинав позначку в 7,6 км. При цьому, Лео декілька разів розганявся до 30 км/год.

Частини поля, де Мессі найбільше торкався м'яча

Мессі марить Лігою чемпіонів, яку після сольного спектаклю у Лондоні назвав вишенькою на торті кожного футболіста. У ворота "шпор" аргентинець забив свій 104-й та 105-й голи у турнірі. Шоста частина усіх м'ячів Барселони (602) в історії Кубка/Ліги чемпіонів належить генію з Росаріо. Божевілля, чи не так?

Лео залишилось зробити лише один крок, щоб випередити Кріштіану Роналду в історичному рейтингу футболістів, які найбільше забивали у ЛЧ за один клуб. Зараз обоє мають на своєму рахунку по 105 голів. Крім цього, після дублю на Уемблі Мессі вдесяте поспіль забиває 40 та більше м'ячів у календарному році.

Аргентинець знову демонструє голод до великих перемог. Наставник Тоттенхема Маурісіо Почеттіно попри поразку "шпор" не пошкодував компліментів для свого співвітчизника: "Лео залишатиметься найкращим у світі доти, скільки сам цього забажає".