УКР РУС

"Тоттенхем" – "Арсенал" і ще 4 матчі вікенду, які неможливо пропустити

28 квітня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду.

"Рома" – "Лаціо"

30 квітня, 13:30. Рим, "Стадіо Олімпіко"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport"

Римські дербі у поточному році відбуваються з місячним інтервалом. Попередні дві зустрічі пройшли в рамках півфіналу Кубка Італії. "Вовки" і "орли" обмінялися вікторіями, а в наступний раунд пройшли другі. Відтак, "Рома" втратила шанс завоювати Коппу, перед тим вилетіла з Ліги Європи, а ще раніше поразкою від "Наполі" припинила боротьбу за Скудетто. Аби сезон не став провальним, "джаллороссі" потрібно зберегти друге місце в Серії А. Гандикап перед "Наполі" становить 4 пункти, а попереду ще "Мілан" і "Ювентус".

"Лаціо" працює над менш амбітним питанням – збереження четвертої сходинки. Перед більшістю переслідувачів "б’янкочелесті" мають солідну перевагу, однак "Аталанта" відстає лише на один бал. Тривалий лютнево-березневий безпрограшний відрізок зробив блакитних римлян навіть претендентом на Лігу чемпіонів, але розгром у ключовому матчі проти "Наполі" приземлив Сімоне Індзагі. Минулого вікенду "Лаціо" за 26 хвилин знищив "Палермо" дублем Іммобіле та хет-триком Кейта. "Рома" також підходить до дербі у чудовому настрої – знущання над "Пескарою" стало легкою розминкою.

Прогноз "Футбол 24": Важка перемога "Роми".

"Евертон" – "Челсі"

30 квітня, 16:05. Ліверпуль, "Гудісон Парк"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Підсумкове розташування "Евертона" зрозуміле вже зараз. "Знизу" загрози немає, але й піднятися з сьомої сходинки майже неможливо, позаяк конкуренти мають незіграні матчі. За таких умов мотивація "ірисок" досить сумнівна, однак нашкодити "Челсі" та "Арсеналу" вони здатні. Особливо це актуально проти "аристократів", чий "іграшковий" фініш ("Мідлсбро", ВБА, "Уотфорд" і "Сандерленд") робить мерсисайдців найбільшою перепоною на шляху до титулу.

Місяць тому коронація Антоніо Конте виглядала доконаним фактом. Невдачі з "Крістал Пелас" і МЮ, а також ривок "Тоттенхема" відродили яку-неяку інтригу. Втім, доля "синіх лондонців" перебуває цілком у їхніх власних руках. Легкі суперники, відсутність травм, навіть можливість раз схибити. 4 очки переваги дозволяють почуватися на вершині комфортно, а листопадові 5 голів у ворота "Евертона" додають оптимізму.

Прогноз "Футбол 24": Впевнений успіх "Челсі".

"Тоттенхем" – "Арсенал"

30 квітня, 18:30. Лондон, "Вайт Харт Лейн"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Недільний поєдинок може офіційно скасувати "Saint Totteringham's Day" цього сезону, тобто забезпечити "Тоттенхему" вищу позицію за підсумками першості. Щоправда, "шпори" зараз не надто переймаються становищем ненависного опонента. Поки Арсен Венгер чіпляється за найменші можливості потрапити у зону Ліги чемпіонів, Маурісіо Почеттіно зберігає шанси на чемпіонство. Основною проблемою "півнів" у нерівній боротьбі з "Челсі" є важкий календар: крім "Арсенала" на "Вайт Харт Лейн" завітає МЮ. З іншого боку – прекрасна домашня статистика (15W, 2D, 0L) та чудова форма у вигляді 8-матчевої переможної серії.

Дербі Північного Лондона. Столітня ненависть на відстані 4 миль

Три останні зустрічі в рамках дербі завершилися нічиєю. Повторення такого результату не задовільнить жодну зі сторін. Обидві команди залежні від виступів інших грандів, тому повинні по максимуму набирати залікові бали та сподіватися на подарунки зі сторони. Посеред тижня лондонські суперники зробили крок у правильному напрямку, вистраждавши по 3 очки в перенесених матчах: Еріксен врятував "Тоттенхем" на "Селхерст Парк", а "Арсенал" переграв діючого чемпіона завдяки автоголу Хута. Коли турнірна інтрига незначна – інтерес підігрівають принциповістю цієї битви, зараз легко обійдемося без цього – завдання на чемпіонат далеко не вирішені.

Прогноз "Футбол 24": Фінальний свисток зафіксує нічию, яка болісно вдарить по перспективах обох команд.

"Інтер" – "Наполі"

30 квітня, 21:45. Мілан, "Джузеппе Меацца"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

"Інтер" не знає смаку перемог вже п’ять турів. Слідом за сенсаційною поразкою "Кротоне" та прикрого поділу очок у Дербі делла Мадонніна "нерадзуррі" на пару з "Фіорентиною" влаштували феєрію з 9 голами. Хет-трик Ікарді пройшов дарма, а міланці не піднялися вище сьомої сходинки. Тим часом керівництво відмовилося прийняти відставку Стефано Піолі, який може залишити команду без єврокубків на наступний сезон.

Неаполітанцям такий розвиток подій не загрожує, але перспективи прямого потрапляння в основну сітку Ліги чемпіонів суттєво погіршилися. Причиною стала нічия з "Сассуоло", після якої "Рома" збільшила відрив від "пертенопеї". Надалі "Наполі" позбавлений права помилки – очки на "Джузеппе Меацца" є обов’язковими. До того ж, Мауріціо Саррі розраховує на всіх найсильніших виконавців, а матч першого кола завершився впевненим успіхом його підопічних.

Прогноз "Футбол 24": Перемога неаполітанців з різницею в два м'ячі.

"Ніцца" – ПСЖ

30 квітня, 22:00. Ніцца, "Альянц Рів'єра"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sport+"

"Ніцца" давно забезпечила собі комфортне місце у трійці. Балотеллі та компанія довго йшли пліч-о-пліч з "Монако" і ПСЖ, однак реальним претендентом на титул все ж не стали. Нічия з "Тулузою" фактично викарбувала для середземноморців бронзові медалі. Теоретична вікторія над ПСЖ збереже шанси закінчити вище у турнірній таблиці, проте в такий підсумок віри не йметься.

Парижани відмінно готові на кінцівку сезону, тому не дають приводів сумніватися в своєму фаворитизмі. Після сумнозвісного фіаско в Барселоні столична команда виключно перемагає. Окрім шести звичних виграшів у чемпіонаті, ПСЖ двічі розбив "Монако" в побічних турнірах: у фіналі Кубка ліги та півфіналі Кубка Франції. Попри це, лідером Ліги 1 залишаються монегаски, які мають ті ж 80 очок, що і "Сен-Жермен", але яких нереально наздогнати за різницею м’ячів. Все, що під силу Унаї Емері – оформити чотири перемоги та чекати приємного сюрпризу.

Прогноз "Футбол 24": ПСЖ без особливих проблем переможе на виїзді "Ніццу".