УКР РУС

Тотовицький: Фонсека порадив їхати в Європу

1 вересня 2016 Читать на русском

Півзахисник "Кортрейка" Андрій Тотовицький розповів, чому вирішив продовжити кар'єру в бельгійському клубі.

– Як виник варіант з "Кортрейком"? Чому вибрав саме цей клуб?

– Цей варіант з'явився ще приблизно місяць тому, коли виникла невизначена ситуація з "Шахтарем". Вибір впав на "Кортрейк", адже він зумів домовитися з "Шахтарем" з приводу оренди – не все від мене залежало. У мене було два варіанти – або цей, або ще один, але вибрав "Кортрейк". Так що, до зими буду в цій команді.

– Що тобі вже відомо про "Кортрейк"?

– Поки мало що. Знаю, що вони йдуть в середині турнірної таблиці. Спілкувався з Сергієм Серебренниковим – він каже, що "Кортрейк" – непогана команда. Тим більше, обіцяють стабільну ігрову практику.

– Радився з хлопцями, які вже виступають у Бельгії? З тим же Маліновським або Болбатом...

– Так, спілкуюся з ними. Перед тим, як приймати рішення, питав у них поради. Вони тільки "за", адже в Бельгії їм все подобається.

– Чому не хотів залишитися в Україні?

– Була можливість залишитися в "Шахтарі", але тут я особливо не грав, а сидіти і чекати біля моря погоди не хотілося. Я в такому віці, що вже треба грати. Я говорив з цього приводу з Паулу Фонсекою – він радив їхати в Європу і обіцяв стежити за мною.

– Ти хочеш закріпитися в Європі чи їдеш у "Кортрейк", щоб через рік повернутися в "Шахтар"?

– Ні, не на рік, а, грубо кажучи, на півроку, після яких мене можуть повернути. У мене були хороші варіанти: і топ-клуб з Бельгії, і ще один варіант. Ці клуби не хотіли брати мене в оренду – тільки купувати. Мінімум – оренда з правом викупу. З тих, кого влаштовувала тільки оренда, і був "Кортрейк".

Важко сказати, чи повернуся в Україну. Хочеться пограти в Європі, але мій контракт належить "Шахтарю" – з цим клубом я теж будую плани. Час покаже, як воно буде.

Новий конкурс від "Футбол 24": Хто заб'є першим у матчі відбору до ЧС-2018 Україна – Ісландія?

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях