УКР РУС

Торрес і Бенітес повертаються в Ліверпуль. Анонс 34 туру АПЛ

20 квітня 2013 Читать на русском

Найцікавіша подія вікенду очікується на "Енфілд Роуд". Сюди завітають двійко знайомих облич, на яких свого часу молилися усі "червоні" мешканці Мерсисайду.

У неділю Рафа і Фернандо будуть змушені викластися по-максимуму: для «Челсі» сезон ще не закінчився, як це де-факто відбулося з «Ліверпулем». «Аристократи» зараз вступають у найгарячішу фазу протистояння з «Тоттенхемом» і «Арсеналом» в боротьбі за Лігу чемпіонів, а тому нічия на «Енфілді» їх не влаштує – потрібна тільки перемога. Статистика останніх матчів «Челсі» з «Ліверпулем» просто катастрофічна для перших: чотири поразки і лише одна нічия. Та й дві нулівки у минулих турах із середняком і аутсайдером мали б розлютити не на жарт команду Роджерса. «Челсі» не позаздриш.

А за дві з половиною години до початку цього матчу стартує ще одне протистояння з приставкою «топ». «Шпори» схрестять уявні шпаги з «Ман Сіті» і також націлюватимуться лише на перемогу. Нічиєю з «Евертоном» «Арсенал», того не бажаючи, подарував команді Боаша новий шанс фінішувати у топ-4. Щоб скористатися сюрпризом, «півники» зобов’язані брати від кожної гри по три очки. Матч із без п’яти хвилин віце-чемпіоном Англії – не виняток. Шанси «Тоттенхема» на успіх не такі вже й незначні, якщо зважити, що проти «містян» зможуть вийти Леннон і Дефо, які оговталися від травм. Під питанням лише Бейл.

Щодо третього претендента на ЛЧ, то і йому буде не легше. На тижні «Челсі» тричі розписався на «Крейвен Котедж», здобувши розгромну перемогу. Та чи зможе повторити такий трюк «Арсенал» - величезне запитання. «Канонірам» традиційно важко даються поєдинки з «Фулхемом», а свою останню перемогу над «котеджерами» у чемпіонаті вони відсвяткували ще у 2010 році. Венгер знову має клопіт з голкіперами: не встиг Фабіанскі як слід закріпити за собою майку з першим номером, а вже травмувався. Доведеться мсьє Арсену повертати в рамку Войцеха Щесни, який «вышел из доверия». А ще Вілшер, Росіцкі і Окслейд-Чемберлен на здоров'я скаржаться. Не найкращі передумови для боротьби за топ-квартет.

Значно більше команд, як відомо, борються за виживання. Чудовий шанс на три пункти має «Норвіч» Кріса Хютона. В гості до «канарок» приїде «Редінг», остання команда чемпіонату – розгублена і морально розбита, достатньо трохи натиснути. «Сандерленду» після ейфорії у Ньюкаслі доведеться спуститися на землю – «іриски» є значно серйознішим суперником. Самому ж «Ньюкаслу» випав виїзд на «Хоторнс», де підопічні Стіва Кларка думками вже у відпустці, проте зібратися на два-три вдалі матчі ще спроможні.

Продовжує плекати певні надії Харрі Реднапп. Якщо його команді вдасться сьогодні обіграти «Сток», це означатиме пробудження із летаргічного сну – принаймні до наступного туру. «Вігану», який потрапив у єврокубки, тож отримав додатковий стимул залишитися в еліті, нічия на «Аптон Парку» буде за радість. В останніх турах «Вест Хем» розігрався і став нагадувати себе ж самого – осіннього зразка. Ну а найважче доведеться «Астон Віллі». У понеділок «віллани» зіграють на «Олд Траффорд». Шанси на новий подвиг – мізерно малі.

Золоті слова до вікенду

Харрі Реднапп, наставник КПР, про план на виживання: Спершу потрібно обіграти «Сток». Потім належить зіграти з «Редінгом», «Арсеналом» і «Ньюкаслом». Ось така арифметика.

Емануель Адебайор, форвард «Тоттенхема»: Мені нічого доводити «Ман Сіті».    

Хонас Гутьєрес, півзахисник «Ньюкасла», про поразку в Дербі: Я вважаю, що минулий тиждень був найгіршим з того часу, відколи я прийшов у «Ньюкасл».

Стілян Петров, екс-капітан «Астон Вілли», бореться з раком: Я фартовий. Багато людей помирають від цієї недуги дуже швидко. Я радий, що прожив цей складний рік.

Браян Кідд, асистент Роберто Манчіні: У кожного тренера є власний стиль і свої методи. Але Манчіні не так вже й помітно відрізняється від Алекса Фергюсона.

«Сандерленд» - «Евертон»

Попередні матчі: 2:2 (Велбек-2 – Кехілл, Артета), 0:2 (Бекфорд-2), 1:1 (Колбек – Бейнс), 0:4 (Гуйє, Пієнар, Осман, Анічебе), 1:2 (Джонсон – Феллаїні, Єлавіч)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Суонсі» - «Саутгемптон»

Попередні матчі: 1:1 (Дайєр – Шнайдерлен)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

КПР – «Сток Сіті»

Попередні матчі: 3:2 (Хельгюсон-2, Янг – Волтерс, Шоукрос), 1:0 (Сіссе), 0:1 (Адам)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Вест Хем» - «Віган»

Попередні матчі: 3:1 (Бехрамі, Обінна, Паркер – Клеверлі), 2:3 (Ба-2 – Нзогбія-2, Саммон), 1:2 (Томкінс – Раміс, Макартур)

Прогноз «Футболу 24»: 2:2

«Норвіч» - «Редінг»

Попередні матчі: 0:0

Прогноз «Футболу 24»: 2:0

ВБА – «Ньюкасл»

Попередні матчі: 3:1 (Чой, Одемвінгі-2 – Ловенкрандс), 3:3 (Чой-3 – С. Тейлор, Ловенкрандс, Ольсон), 3:2 (Одемвінгі, Макоулі, Шарнер – Ба-2), 1:3 (Лонг – Сіссе-2, Бен Арфа), 1:2 (Лукаку – Ба, Сіссе)

Прогноз «Футболу 24»: 2:1

«Фулхем» - «Арсенал»

Попередні матчі: 1:2 (Камара – Насрі-2), 2:2 (Сідвел, Замора – ван Персі, Волкот), 1:1 (Вермален, автогол – Вермален), 2:1 (Сідвел, Замора – Кошельни), 3:3 (Бербатов-2, Кацанікліч – Жиру-2, Подольскі)

Прогноз «Футболу 24»: 1:2

«Тоттенхем» - «Ман Сіті»

Попередні матчі: 0:0, 0:1 (Крауч, автогол), 1:5 (Кабул – Джеко-4, Агуеро), 2:3 (Дефо, Бейл – Насрі, Лескот, Балотеллі), 1:2 (Колкер – Агуеро, Джеко)

Прогноз «Футболу 24»: 1:1

«Ліверпуль» - «Челсі»

Попередні матчі: 2:0 (Торрес-2), 1:0 (Мейрелеш), 2:1 (Родрігес, Джонсон – Старрідж), 4:1 (Есьєн, автогол, Хендерсон, Аггер, Шелві – Рамірес), 1:1 (Суарес – Террі)

Прогноз «Футболу 24»: 2:2

«МЮ» - «Астон Вілла»

Попередні матчі: 2:2 (Македа, Відіч – Янг, Олбрайтон), 3:1 (Руні-2, Відіч – Бент), 1:0 (Джонс), 4:0 (Руні-2, Велбек, Нані), 3:2 (Чічаріто-3 – Вайман-2)

Прогноз «Футболу 24»: 3:1

Свій прогноз на ці поєдинки, а також поєдинки інших чемпіонатів ви можете зробити на сторінці додатку “Футбол 24” футбольні прогнози В Контакті.

У конкурсі прогнозів граю з Василем Карабановичем. Його ставка така:

Сандерленд - Евертон 1-1
Суонсі - Саутгемптон 2-1
КПР - Сток Сіті 1-0
Вест Хем - Віган 1-2
Норвіч - Редінг 2-1
Вест Бромвіч - Ньюкасл 1-1
Фулхем - Арсенал 1-2
МЮ - Астон Вілла 3-1
Тоттенхем - Ман Сіті 3-2
Ліверпуль - Челсі 2-1

Олег Бабій, Футбол 24

Тwitter автора - @Gullit_87