УКР РУС

Топ-п'ятірка АПЛ обговорила створення Європейської Суперліги з американським бізнесменом

3 березня 2016 Читать на русском

Представники "Арсенала", МЮ, "Ман Сіті", "Челсі" та "Ліверпуля" провели зустріч з американським бізнесменом Стефеном Россом щодо створення Європейської Суперліги, повідомляє видання The Sun.

Зустріч відбулась у готелі "Дорчестер".

Стефен Росс запропонував створити новий турнір, який може перевершити Англійську Прем'єр-лігу та Лігу чемпіонів. За пропозицією бізнесмена у новому турнірі будут брати участь топ-5 клубів Англії на гарантованій основі, без кваліфікацій. Тобто, "Арсенал", МЮ, "Ман Сіті", "Челсі" та "Ліверпуль" матимуть гарантоване місце в Суперлізі, навіть, якщо не посядуть з 1-го по 5-е місце в чемпіонаті Англії.

Відначається, що "Тоттенхем" і "Лестер", які наразі перебувають у топ-5 АПЛ не були присутніми на зустрічі.

Росс хоче запустити Суперлігу найближчим часом. Американець планує дати англійським клубам ще більше грошей, забравши гарантувавши їм 100-відсоткове потрапляння до турніру.

Ескперти зазанчають, що пропозиція Росса може зацікавити англійських грандів, адже вони шукають шляхи отримання більше призових, хочуть отримати більшої влади в УЄФА і виступають проти розширення фінальної частини чемпіонату світу до 40 команд.