УКР РУС

Топ-новини: Матч пам'яті Белькевича, "Шахтар" не відпускає Тейшейру, найбезглуздіші причини зриву трансферів

30 січня 2016 Читать на русском

Відбувся матч пам'яті легендарного гравця київського "Динамо" Валентина Белькевича, донецький "Шахтар" не продаватиме Алекса Тейшейру взимку, "Футбол 24" розповість про випадки, коли перехід футболіста зривався через неймовірні причини.

Відбувся матч пам'яті Валентина Белькевича

27 січня легенді київського "Динамо" Валентину Белькевичу виповнилось би 43 роки, проте 1 серпня 2014 року білоруса не стало

Щоб вшанувати пам'ять прославленого гравця, напередодні в Мінську вирішили провести товариський матч дві його колишні команди - місцеве та київське "Динамо". Сама ж гра завершилась бойовою нічиєю.  Крім того, згадав свою футбольну молодість колись потужний дует у складі Олександра Алієва та Артема Мілевського, які, до слова, спорудили красивий гол ностальгії.

Однак одним матчем пам'яті не обмежилися заходи, присвячені Валентину Белькевичу. Зокрема, делегація київського "Динамо" поклала квіти до меморіальної дошки футболіста, яку нещодавно відкрили в столиці Білорусі.

Тейшейра залишається в "Шахтарі"

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін розставив всі крапки над "і" щодо епопеї з переходом в інший клуб атакувального півзахисника Алекса Тейшери. "Гірникам" потрібно показати серйозний результат у Лізі Європи і чемпіонаті України, відтак вестимуть вони перемовини щодо бразильця лише наприкінці сезону 2015/16. Проте зауважимо, що виняток може бути лише в тому разі, якщо хтось запропонує більше 70 мільйонів євро за хавбека.

До слова, головний тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп дуже хоче бачити Тейшейру в своїй команді, а британський портал Тalk Sport вважає, що перехід Алекса до стану "червоних" все ж відбудеться до кінця січня 2016 року.

Трансферні санкції проти "Реала" та "Атлетіко" призупинено

Апеляційний комітет ФІФА вирішив тимчасово призупинити покарання, які найвища футбольна організація світу запровадила проти "Атлетіко" та "Реала". Відтак, мадридські клуби зможуть влітку купувати гравців, проте у тому разі, якщо до 1 липня Апеляційний комітет не винесе іншого рішення. 

Крім того, до остаточного рішення зможуть брати участь у турнірах і ті молоді футболісти, через яких ініціювали розслідування.

Додамо, що в 2014 році схожа ситуація виникла із забороною "Барселоні" реєструвати нових футболістів. Рішення озвучили 16 квітня, однак каталонці подали апеляцію, і справа розглядалася до 20 серпня (тобто під час літнього трансферного вікна клуб міг купувати гравців), коли ж "синьо-гранатовим" повторно заборонили здійснювати трансфери - покарання поширилося на зиму та літо 2015 року.

Анонс

Напередодні закриття зимового трансферного вікна-2016 "Футбол 24" згадає, коли перехід футболіста зривався через неймовірні причини. А таких цікавих випадків було достатньо - це і зламаний факс, що завадив Еріку Шупо-Мотінгу опинитись у "Кельні", і губернатор-прогульник, який хотів бачити Александара Коларова у Владивостоці, і жартівники, які тонко потролили Андера Ерреру. 
 
Також вас очікують цікаві поєдинки провідних європейський чемпіонатів. Відзначимо, що в Німеччині вже стартував 19 тур, проте всі основні пристрасті вируватимуть саме сьогодні. Зокрема, Віктор Скрипник зі своїм "Вердером" завітає до Берліна, "Байєр" Владлена Юрченка прийматиме "Ганновер", а нападник "Динамо" Артем Кравець спробує допомогти своєму наставнику перевершити колишнього боса.
 
Крім того, відбудуться матчі чергових турів в першостях Іспанії та Італії. Щодо Прімери, то тут варто звернути увагу на протистояння "Барселони" та мадридського "Атлетіко".