УКР РУС

Топ-6 футболістів, трансфер яких у майбутньому може коштувати 1 млрд фунтів

10 січня 2018 Читать на русском

Видання 90min склало список гравців, які можуть стати першими футболістами в історії з трансферною вартістю 1 млрд фунтів.

Футбольний світ потрохи сходить з розуму. У 2017 році перехід Неймара обійшовся ПСЖ у рекордні 222 млн євро, а ті ж каталонці придбали Усмана Дембеле за більш ніж 100 млн. Щось схоже продовжилось і у цьому році, свіжий приклад – трансфер Філіппе Коутінью.

Топ-10 найдорожчих трансферів в історії футболу: безцінний Неймар, діамантовий Коутінью, платиновий Бейл і золотий Кріштіану

Проте зрозуміло, що на цьому все не завершиться. Трансферна вартість футболістів лише зростатиме і перехід певного футболіста в інший клуб за суму із дев'ятьма нулями – лише справа часу.

Видання 90min склало список із шести гравців, які за умови свого належного прогресу мають шанси стати першим в історії футболістом із мільярдною вартістю.

6. Харрі Кейн (Тоттенхем)

Вік – 24

Нападник Тоттенхема вже встановив вагоме досягнення, ставши найрезультативнішим гравцем 2017 року та перевершивши Мессі з Роналду. Президент "шпор" вже оцінює бомбардира не менше, ніж у 200 млн фунтів. Сам Кейн наразі не поспішає змінювати клуб, проте у випадку відсутності прогресу лондонців нападник, вочевидь, таки наважиться на трансфер та стане одним із найдорожчих футболістів планети.

5. Габріел Жезус (Манчестер Сіті)

Вік – 20

Не всі зрозуміли Гвардіолу, коли іспанець вирішив придбати юного бразильця та довірив йому місце у складі замість Серхіо Агуеро. Проте Жезус прогресує не на жарт – у 28 матчах АПЛ на рахунку бразильця вже 15 голів. І це у 20 років!

400 млн євро за Коутінью та ще 14 найбільших клаусул у світі футболу

За умови відсутності травм, які інколи дошкуляють нападнику, Жезус має всі шанси стати нападником топ-рівня з неймовірною вартістю.

4. Усман Дембеле (Барселона)

Вік – 20

Провівши відмінний сезон у Борусії, влітку 2016 року Дембеле пішов на підвищення – Барселона виклала за перспективного француза близько 105 млн євро. Дебют трохи не вдався, оскільки Дембеле отримав травму та пропустив близько 3 місяців, проте, граючи поруч з Мессі, Суаресом та Коутінью, у хавбека є всі можливості для подальшого як ігрового прогресу, так і росту його трансферної вартості.

3. Крістіан Пулішіч (Борусія Д)

Вік 19

Одноклубник Ярмоленка, незважаючи на свій юний вік, є одним з лідерів Борусії. Дортмундський клуб вміє заробляти гроші на своїх зірках (винятком є лише Лєвандовскі, який пішов безкоштовно), тому незабаром можна очікувати нового гучного трансферу. Якої вартості – залежить як від самого Пулішіча, так і від світових тенденцій.

2. Марко Асенсіо (Реал Мадрид)

Вік – 21

Асенсіо феєрично розпочав поточний сезон, проте згодом трохи збавив оберти, як і вся команда. Незважаючи на це, наставник Реала Зінедін Зідан заявляв, що вірить у свого підопічного. За умови належного прогресу Асенсіо може з часом замінити Роналду як на полі, так і у списку найдорожчих гравців планети.

1. Кіліан Мбаппе (ПСЖ)

Вік – 19

Мбаппе лише цього літа перейшов у ПСЖ. Поки що на правах річної оренди, проте наступного року парижани змушені будуть віддати за нападника неймовірну суму (більше 150 млн євро). 19-річний нападник уже встановив ряд рекордів, тому якщо у найближчі роки і відбудеться перший "мільярдний" перехід, то у цього хлопця чи не найбільше шансів.