УКР РУС

Топ-5 гравців збірної Англії U-21, які можуть створити проблеми молодіжці України

25 березня 2018 Читать на русском

"Футбол 24" виділив п'ятірку талановитих англійських футболістів, з якими важко буде впоратися молодіжній збірній України.

27 березня молодіжна збірна України зустрінеться з англійськими однолітками у важливому матчі відбору до Євро-2019 U-21. У листопаді "синьо-жовті" поступилися "молодим левам" вдома, а тепер спробують взяти реванш у Шеффілді.

Виділяємо топ-5 гравців збірної Англії U-21, які можуть створити нам найбільше проблем. Варто відзначити, що тренерський штаб команди у матчі з Україною розраховує не на всіх футболістів, які підходять по віку.

Маркус Решфорд, Деле Аллі, Льюїс Кук і Джо Гомес отримали виклик від Гарета Саутгейта до національної збірної. Однак у складі англійської молодіжки все одно вистачає перспективних виконавців, які вже встигли заявити про себе на рівні АПЛ.

1. Демарей Грей

Вік – 21 рік

Клуб – Лестер

Статистика в сезоні-2017/18: АПЛ – 27/3 (матчі/голи), Кубок Англії – 5/0, Кубок ліги – 4/1

Грей чудово зарекомендував себе в Чемпіоншипі, виступаючи за Бірмінгем, після чого взимку 2016 року перебрався в Лестер. Став чемпіоном Англії, отримав досвід виступів у Лізі чемпіонів, а зараз проводить другий повноцінний сезон в основній обоймі "лисів". Молодий хавбек виходить на поле практично в кожному матчі. Демарей є одним із найдосвідченіших гравців цієї молодіжної збірної Англії (17 ігор, 6 голів), двері до головної команди ось-ось відчиняться.

2. Таммі Абрахам

Вік – 20 років

Клуб – Суонсі (оренда з Челсі)

Статистика в сезоні-2017/18: АПЛ – 24/4, Кубок Англії – 5/2, Кубок ліги – 3/1

Талановитий форвард Челсі набирається досвіду виступів в англійській Прем'єр-лізі з Суонсі. Минулого сезону Абрахам став другим найкращим бомбардиром Чемпіоншипу (23 голи) в складі Брістоля, а в першій половині поточного – був однією з небагатьох світлих плям у грі кризового Суонсі. У січні, коли валлійці відродилися, Таммі отримав травму та втратив місце в старті, але зараз продовжує працювати над реалізацією свого потенціалу. На цей момент нападник забив 4 голи за молодіжку та встиг дебютувати в національній збірній.

3. Домінік Соланке

Вік – 20 років

Клуб – Ліверпуль

Статистика в сезоні-2017/18: АПЛ – 17/0, ЛЧ – 2/0, Кубок Англії – 1/0, Кубок ліги – 1/0

Соланке видають величезні аванси за його виступи на молодіжному рівні. У 2017-му він привів Англію U-20 до перемоги на чемпіонаті світу, а двома сезонами раніше виграв з Челсі U-19 Юнацьку лігу УЄФА-2014/15, ставши найкращим бомбардиром турніру. Лондонці обкатали його для дорослого футболу в Вітессі, але відпустили в Ліверпуль. Поки що Домінік не може нав'язати боротьбу в передній лінії команди Юргена Клоппа, однак вже дебютував за збірну Англії в грі з Бразилією. Проти України Соланке може не зіграти, адже днями зазнав пошкодження на тренуванні.

4. Ейнслі Мейтленд-Найлс

Вік – 20 років

Клуб – Арсенал

Статистика в сезоні-2017/18: АПЛ – 10/0, ЛЄ – 9/0, Кубок Англії – 1/0, Кубок ліги – 3/0

Здібний Мейтленд-Найлс здатен закрити відразу декілька позицій, чим активно користується тренерський штаб Арсенала. У клубі Ейнслі комфортно почувається на флангах, але в молодіжці його ставлять у центрі поля. Хороший у відборі, активно допомагає і в обороні, і в атаці. 20-річний футболіст вийшов з "канонірами" у чвертьфінал Ліги Європи, а також отримує довіру Арсена Венгера на важливі матчі АПЛ.

5. Домінік Келверт-Льюїн

Вік – 21 рік

Клуб – Евертон

Статистика в сезоні-2017/18: АПЛ – 29/4, ЛЄ – 9/1, Кубок Англії – 1/0, Кубок ліги – 2/3

Автор переможного гола англійців на минулорічному чемпіонаті світу U-20. Келверт-Льюїн проводить насичений сезон у складі Евертона. Він є одним із найефективніших серед "ірисок" в АПЛ – 9 пунктів за системою гол+пас. Хлопець пройшов школу нижчих дивізіонів, де йому приписували величезний талант, а в Евертоні розкрився якісним технічним футболістом. Здатен обіграти кількох суперників і віддати класний останній пас.

Талановите покоління молодіжки: 10 майбутніх зірок збірної України