УКР РУС

Топ-8 гравців, які феєрили проти своїх майбутніх клубів

1 лютого 2017 Читать на русском

Сайт FourFourTwo склав список з 8-и футболістів, які перейшли у наступну команду після того, як показали неймовірний футбол в матчах проти майбутнього клубу.

8. Ліам Бреді

"Арсенал" ► "Ювентус", 1980 рік

Ірландець був придбаний "Ювентусом" після того, як італійським клубам зняли 16-річну заборону підписувати іноземців. Джованні Трапатоні купив гравця за 500 тисяч фунтів стерлінгів, бо добре знав можливості Бреді після протистояння з "Арсеналом" у півфіналі Кубка володарів кубків. Ірландець став лідером у Турині, але через два роки покинув "Юве", щоб звільнити місце для Мішеля Платіні.

7. Лусіо

"Гуара" ► "Інтернасьйонал", 1997 рік

Перед тим, як перебратися в Європу і виграти там Лігу чемпіонів, Бундеслігу та Серію А, 18-річний Лусіо пробивав собі кар'єрну дорогу в Бразилії. У одному з матчів Кубка команда майбутньої зірки програла "Інтернасьйоналу" з рахунком 0:7, однак скаути бразильського гранда, повертаючись додому, вже мали на олівці молодого центрального захисника.

6. Мохамед Салах

"Базель" ► "Челсі", 2014 рік

Єгиптянин вразив Жозе Моурінью у матчах Ліги чемпіонів за "Базель". Технічний вінгер забив єдиний гол у матчі з "Челсі" та навіть приніс швейцарцям знамениту перемогу над зірковим складом зі "Стемфорд Брідж". Як результат, трансфер Салаха у Лондон не забарився – гравця підписали за кілька місяців після того. Однак Мохамед провалився у "Челсі" та зараз виступає за "Рому".

5. Раян Гіггз

"Ман Сіті" ► МЮ, 1987 рік

Гіггз провів на "Олд Траффорді" 24 роки, однак перед цим виступав за молодіжну команду "Ман Сіті". "Містяни" були змушені відпустити гравця до сильнішого клубу за хороші відступні. Однак МЮ вже знав кого підписує. Коли молодий Раян виступав за "Солфорд", валієць оформляв у ворота "червоних дияволів" хет-трик в чемпіонаті U-15.

4. Ренату Санчес

"Бенфіка" ► "Баварія", 2016 рік

Талановитий португалець на Євро-2016 став найкращим молодим гравцем за версією УЄФА. Однак "Баварія" ще перед чемпіонатом Європи узгодила всі деталі переходу Ренату, адже добре знала можливості хлопця після двох матчів проти лісабонських "орлів" у 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.

3. Вілліан

"Анжи" ► "Челсі", 2013 рік

Бразилець переїхав у Лондон з Росії, але в Англії добре пам'ятали технічного вінгера за виступами у "Шахтарі". У сезоні-2012/13 "гірники" залишили "синіх" за бортом Ліги чемпіонів вже на груповому етапі. Щоправда, на "Стемфорд Брідж" команда Луческу драматично програла – не допоміг і дубль бразильця Вілліана.

2. Альфредо ді Стефано

"Мільйонаріос" ► "Реал", 1953 рік

Легендарний аргентинець зачарував керівництво "Реала", коли двічі розписався у воротах "вершкових" в товариському матчі. Мадридці той матч проти колумбійського "Мільйонаріоса" програли. Вже через деякий час "галактікос" вмовили бомбардира переїхати у Європу. Як результат, ді Стафано встановив десятки рекордів та завоював з клубом 5 Кубків чемпіонів. Зараз Альфредо – 3-ій бомбардир "Реала" в історії (307 голів).

1. Кріштіану Роналду

"Спортінг" Л ► МЮ, 2003 рік

18-річний Роналду так грав за "Спортінг" в одному з матчів проти МЮ, що гравці англійського клубу самі просили Алекса Фергюсона придбати Кріштіану. Португалець завжди пам'ятатиме ту доленосну гру, після якої шотландський тренер одразу запросив Роналду на "Олд Траффорд". 12 мільйонів фунтів стерлінгів окупилися Манчестеру дуже швидко, а лісабонський гранд потім ще кусав лікті, що продав майбутню зірку так дешево та швидко.

Топ-10 гравців, які потрапили у Книгу рекордів Гіннеса

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу