УКР РУС

Топ-7 висновків із матчу "Шахтар" - "Реал": солодкі хлопчики для Роналду

26 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумок матчу 5 туру Ліги чемпіонів, в якому "Шахтар" ледь не відіграв чотири голи у Королівського клубу (3:4).

1. Кадрові проблеми Луческу

Відсутність через дискваліфікацію основних захисників - Кучера і капітана Срни - ослабила одразу дві надважливі позиції в центрі і на правому фланзі оборони. Замість них у старті вийшли Іван Ордець і Василь Кобін, які, варто віддати їм належне, гру не провалили, а це вже досягнення. Василь й узагалі сміливо брав гру на себе і кілька разів небезпечно прострелив у штрафний майданчик "Реала". Як пожартували в соцмережах, на рахунку Васі в цьому матчі навіть більше обводок, ніж у Роналду. І все ж ми могли лише мріяти та уявляти, наскільки б переконливішими були атаки господарів із Даріо Срна. Проте...

2. Різниця у класі

У суботу "Шахтар" славно повозив "Волинь" у чемпіонаті України. На "Арені Львів" повозили вже самих "гірників". Команда Луческу розпочала матч надто вже боязко, до того ж незібрано, неуважно у захисті. Швидкий гол Роналду також зробив свою справу, підкосивши і без того тремтячі коліна донеччан. А на старті другої 45-хвилинки здавалося, що матч зроблено.

3. Провальний Азеведо

Коли Роналду відкривав рахунок, Марсіо чомусь вимкнувся із гри і прогавив ривок португальця. За мить до голу Модріча бразильський латераль дозволив себе обіграти все тому ж Крішу. Третій м'яч у виконанні Карвахаля - узагалі знущання. Оборонець Мадриду прокинув м'яч поміж ніг Азеведо, наче якомусь школярику, а потім був ювелірний парашут у дальню "дев'ятку". Про якісь корисні дії Марсіо в атаці не може бути й мови. Давно ми не бачили по-справжньому яскравих матчів у виконанні бразильця. Попахує регресом.

4. Ракицький лютує

Ще до першого пропущеного центрбек "Шахтаря" двічі спантеличив усіх, хто був свідком цих епізодів. Невдало виконавши передачі вперед улюбленою лівою, Ракицький розвернувся і у напрямку тренерської лави на чолі з Луческу виплюнув потік брудної лайки. У це важко повірити, але, схоже, спіч адресувався саме Містеру. 

5. Пізно увімкнулися

Пропустивши четвертий м'яч, "Шахтар" прокинувся - втрачати було нічого, команда Луческу заграла сміливіше, нарешті додавши темпу, який впродовж матчу був майже на нулі. А коли донецьким бразильцям вдається розбігтися - чекай біди. Реалізоване пенальті, потім гол Дентінью у порожні ворота і запахло сенсацією. Ситуація була дуже зручною для господарів - у них пішли голи, а Королівський клуб занадто швидко вимкнувся з гри, тож повернутися до бойового режиму мадридцям було вже складно. Ще один гол Тейшейри закрутив інтригу  до максимуму, але часу на щось більше не вистачило. 

Чому "гірники" так класно грали лише близько 16-20 хвилин? Чи не тому, що "Реал" після голів Роналду, Модріча і Карвахаля банально відбував номер, вирішивши на класі довести матч до перемоги? Вболівальники "Шахтаря" можуть, в принципі, вважати по-іншому, і це їх право.

6. До кінця!

В будь-якому випадку "гірники" заслужили на комплімент за гру "до кінця". Розслабився "Реал", чи ні, а ці три голи ще потрібно було забити. До речі, "Шахтар" - перша команда в цьому розіграші ЛЧ, якій вдалося пробити оборону "вершкових". Причому - одразу тричі. З іншого боку "Шахтар" - солодкий суперник для Кріштіану Роналду. У двох матчах Рон відвантажив нам п'ять голів із семи, забитих у новому сезоні чемпіонської ліги. "Донецька" п'ятірка - це рівно третина всіх м'ячів Кріша у сезоні 2015/16. 

7. Прощаємося з Лігою чемпіонів

У паралельному матчі ПСЖ не мав жалю до рідної команди Ібрагімовіча - "Мальме", тож достроково став другою командою квартету А, яка гарантувала собі вихід в 1/8 фіналу. Що ж, можемо підбити певні підсумки: клас "Шахтаря" і клас мадридського та паризького грандів дійсно відчутно відрізняються. Тягатися з ними міг би спробувати "Шахтар" попереднього скликання - із Дугласом Костою та Адріано, але не теперішня команда. Через два тижні "гірники" намагатимуться грюкнути дверима у Парижі, щоб зачепитися там за очки. Доля путівки у Лігу Європи ще не вирішена. 

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter

Читайте також:

Топ-5 висновків із матчу "Порту" - "Динамо": майже у плей-офф