УКР РУС

Топ-5 висновків за підсумками матчу "Лаціо" - "Дніпро": "Спят усталые "игрушки"

26 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки матчу 5 туру Ліги Європи, в якому "Дніпро" втратив шанси на євровесну, програвши в Римі з рахунком 1:3.

1. Пристрасті з ящика. Даремні

Напередодні поєдинку "Лаціо" - "Дніпро" прогримів скандал, пов'язаний з тим, що правовласник "картинки" ТРК "Україна" відмовився від рішення показати в прямому ефірі трансляцію з Риму, передоручивши її каналу "Футбол 1". Самі ж увімкнули чергове "теле-мило" - воно більш рейтингове.

 Залишивши осторонь морально-етичний бік, у підсумку можна лише поаплодувати проникливості бродкастерів - матч був відверто не рейтинговим. Так, відверто кажучи, нудним. Загалом, скандалити просто нема про що.

2. Дуглас в "Лаціо"? Швидше, вода в Тибрі потече назад!

Напередодні поєдинку в Римі звідкись з'явилися чутки про те, що склад "Лаціо" незабаром може поповнити бразильський легіонер "Дніпра" Дуглас. Їй-богу, смішно... Якби не було так сумно від повного безсилля захисту "Дніпра" в цьому матчі в цілому. І, особисто, Дугласа, зокрема. Ну, навіщо він, такий, "Лаціо"?

3. "Це ж, ..., зовсім інший турнір!"

Після емоційних (навіть занадто) двох матчів "Динамо" та "Шахтаря" у  Лізі чемпіонів, довелося переключатися на інший за статусом, значенню і престижністю  єврокубок. Вийшло погано. І у нас, і у італійців гра ажіотажу не викликала. На "Стадіо Олімпіко" яблуку було де впасти - арена заповнилася всього на 10 відсотків, а то й менше.

Але, треба сказати, з тих пір, як етнічний італієць Мішель Платіні в ролі президента УЄФА дарував переможцю Ліги Європи пряму путівку в груповий турнір Ліги чемпіонів, на Апеннінах стали з трохи більшоюцікавістю ставитися до цього єврокубку, який раніше відверто ігнорували. І цього разу  склад "Лаціо" був нехай і не оптимальний, але й не відверто "лівий". Цього вистачило для впевненої перемоги, яка відкрила "Лаціо" дорогу в плей-офф, а "Дніпру", навпаки, закрила.

4. Римський "Олімпіко" - не донецький "Олімпік"

Навіть недоброзичливці "Дніпра" чекали повернення на поле форварда Романа Зозулі, який пропустив через травму більше, ніж півроку. Тим більше, після його феєричного виходу на заміну в матчі Кубка України проти "Олімпіка", коли в ендшпілі Рома відзначився двома прекрасними результативними діями - гольовим пасом і взяттям воріт після удару "ножицями". Нічого навіть віддалено схожого на римському стадіоні "Олімпіко" форвард збірної України не показав. Рано ще, не готовий Рома.

5. У ЦЬОГО "Дніпра" майбутнього немає

Одне з двох:

1) або Дніпропетровськ уже взимку, або в кінці сезону залишить наставник Мирон Маркевич;

2) або його покине велика частина гравців, яких головний тренер вважає "м'якими іграшками".

І Мирона Богдановича зрозуміти можна. Ще півроку тому в його розпорядженні були Євген Коноплянка, який нині рве "Реал" у складі "Севільї" і один з кращих бомбардирів італійської "Серії А" Нікола Калініч. Зараз таких гравців у складі "Дніпра" просто немає. Немає навіть схожих на них. Тому значить: або-або?

Читайте також:

"Дніпро" безвольно поступився "Лаціо"