УКР РУС

Топ-5 найважливіших голів Селезньова в єврокубках

18 вересня 2015 Читать на русском

Гол Селезньова в ворота "Лаціо" в 1-му турі Ліги Європи змусив згадати інші доленосні м'ячі нападника збірної України в єврокубках. "Футбол 24" відзначає п'ятірку кращих.

У цьому сезоні Євген Селезньов перейшов позначку в 100 м'ячів у чемпіонатах України. На його рахунку вже 105 голів, і за цим показником він зрівнявся з Андрієм Горобцем. До лідера, Максима Шацьких - 19 м'ячів. Враховуючи який темп взяв Селезньов у цій першості, здається, десь через рік він може наздогнати головного голеадора. Якщо, звичайно, залишиться в Дніпропетровську або взагалі в Україні...

Але крім того, в 2015 році Селезньов оформив гросмейстерський показник по м'ячах і в єврокубках. Двічі засмутивши "Наполі", а тепер і "Лаціо", Євген подолав бар'єр у 10 м'ячів. Тепер в активі нападника "Дніпра" 12 голів, і він став в один ряд з Фернандіньо, Діого Рінконом, Сергієм Ателькіним і Володимиром Онищенком, у яких стільки ж забитих м'ячів. Більше за всіх у складі українських клубів забив Луїс Адріано. У екс-форварда "Шахтаря" 32 голи.

А тепер п'ятірка найважливіших м'ячів Селезньова за важливістю:

1. "Наполі" - "Дніпро" - 1:1, Ліга Європи 2014/15

Найважливіші свої м'ячі, звичайно ж, Євген забив "Наполі", за що і отримав від вдячних дніпровських фанатів пам'ятний подарунок у вигляді картини, на якій Селезньов сидить в імператорському обліку на троні. Вважаємо, що під першим номером повинен йти його м'яч у виїзній зустрічі. Нехай м'яч і був забитий з порушенням правил! Якби не сталося цього гола, "Дніпру" в рази важче довелося б у матчі-відповіді.

2. "Дніпро" - "Наполі" - 1:0, Ліга Європи 2014/15

Цей м'яч підірвав НСК "Олімпійський" приблизно так само, як м'ячі Андрія Шевченка у ворота збірної Швеції на Євро-2012. Екстаз неймовірний! Київ радів цьому голу так, як ніби це "Динамо" виходить у фінал єврокубка. Спасибі, Женя! Гол, який будуть згадувати через десятки років.

3. "Шахтар" - "Тоттенхем" - 2:0, Кубок УЄФА 2008/09

Один дуже важливий м'яч Селезньов забив у футболці "Шахтаря", тому сміливо можна говорити і про його участь у перемозі в Кубку УЄФА (нагадаємо, що Селезньов не був гравцем основи того "Шахтаря"). "Гірники" довго не могли розпечатати ворота Еуреліо Гомеса, але допоміг це зробити саме Женя. Це вже потім Жадсон зробить рахунок 2:0.

4. АІК - "Дніпро" - 2:3, Ліга Європи 2012/13

Селезньов забив на стадіоні, якого вже немає. "Дніпро" Хуанде Рамоса проводив матч другого туру на "Расунді" у Сольні. Матч, між іншим, складався для дніпрян вкрай складно. Двічі господарі вели в рахунку, але "Дніпро" не тільки відігрався, а й дотиснув шведів. Селезньов забив вирішальний м'яч, скориставшись помилкою захисника Бекмана.

5. "Дніпро" - "Лаціо" - 1:1, Ліга Європи 2015/16

Можливо, цей м'яч стрибне і на більш високу сходинку в новому варіанті рейтингу. Хто знає, може, він покладе початок сходження "Дніпра" до перемоги в Лізі Європи? Але поки що цей м'яч п'ятий за важливістю в єврокубках у кар'єрі Євгена Селезньова.

Валерій Пригорницький