УКР РУС

Топ-5 матчів вікенду, які неможливо пропустити

3 березня 2017 Читать на русском
Автор: Роман Саврій

"Футбол 24" анонсує найочікуваніші матчі європейського вікенду.

"Бордо" – "Ліон"

3 березня, 21:45. Бордо, "Матмю Атлантік"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sports"

Французькі велетні "нульових" зараз грають далеко не першу і не другу скрипку в Лізі 1, але очний поєдинок сьогодні ввечері успішно побореться за футбольного глядача. "Ліон" перебуває на 4 сходинці без зазіхань на зону Ліги чемпіонів, а "Бордо" дихає в спину "ткачам". Обидві команди набрали хороший хід і здатні показати якісний футбол.

"Жирондинці" після новорічної паузи програють лише ПСЖ. Столична команда двічі засмутила аквітанців – у чемпіонаті та Кубку Франції, а от інші суперники досі були під силу "Бордо". "Ліон" виступає менш стабільно, проте єврокубкові знущання над "АЗом" мали продовження і на внутрішніх полях. Як наслідок, 20 забитих голів у 4 матчах, саме з таким показником атака "левів" їде на захід.

Прогноз "Футбол 24": Непередбачуваний матч, в якому жодна зі сторін не втримає свої ворота "сухими", закінчиться на користь господарів.

"Рома" – "Наполі"

4 березня, 16:00. Рим, "Стадіо Олімпіко"

Телетрансляція на каналі "Setanta Sports +"

Окрасою майбутнього туру на Апеннінах стане Сонячне дербі. "Рома" та "Наполі" продовжують боротьбу на три фронти, тому команди перебувають у шаленому графіку. На тижні відбулися перші півфінальні матчі Кубка Італії, в яких суперники синхронно зазнали гостьових невдач: "джалороссі" поступилися в столичному протистоянні "Лаціо", а "адзуррі" вкотре дозволили домінувати "Ювентусу".

У світлі боротьби за друге місце неаполітанці не зможуть знехтувати поєдинком на "Стадіо Олімпіко", однак підопічним Мауріціо Саррі доведеться тримати в голові матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти "Реала", який завдав "Наполі" першої поразки з жовтня минулого року. Протистояння з "вершковими" помітно вибило "партенопеї" з колії, через що вони програли "Аталанті". Це дало змогу "Ромі" закріпитися на другій сходинці, а успіх в очному матчі принесе "вовкам" 8-очковий гандикап.

Прогноз "Футбол 24": Зіграти 4 гри за 10 днів проти топ-суперників "Наполі" не під силу. Враховуючи пріоритети керівництва, Саррі, скоріш за все, побереже сили для ЛЧ, а це зробить суботню поразку "Роми" майже неможливою.

"Борусія" Д – "Байєр"

4 березня, 16:30. Дортмунд, "Зігналь Ідуна Парк"

Телетрансляція на каналі "Спорт 2"

Паралельно з римським боєм на "Зігналь Ідуна Парк" звично завітають 80 тисяч несамовитих фанів, щоб переглянути матч "Борусія" – "Байєр". Обидва німецькі єврокубкові повпреди виступають дуже нестабільно. В останніх турах внутрішньої першості "Джмелі" оформили дві розгромні перемоги, однак перед цим, готуючись до матчу з "Бенфікою", програли "Дармштадту", а потім дивовижним чином поступились і португальцям.

Форма "Байєра" також залишає бажати кращого, адже леверкузенці перебувають лише в середині турнірної таблиці Бундесліги та чергують позитивні результати з провальними. У першому колі "аптекарі" набрали три очки в матчі проти дортмундців, однак вдруге поспіль залишити "шварцгельбен" з нулем буде дуже важко. До того ж, підопічні Томаса Тухеля отримали незапланований відпочинок внаслідок переносу кубкової гри.

Прогноз "Футбол 24": Важливість реваншу проти "Бенфіки" дещо затьмарює домашній матч з "Байєром", який навряд чи вплине на турнірне становище "джмелів", однак навіть тимчасової втрати третього місця Дортмунд не допустить.

"Ліверпуль" – "Арсенал"

4 березня, 19:30. Ліверпуль, "Енфілд"

Телетрансляція на каналі "Футбол 2", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Не менш гаряче буде на Туманному Альбіоні, де в центральному матчі 27 туру "Арсенал" погостює в "Ліверпуля". "Каноніри" зараз далекі від ідеалу: невдача з "Уотфордом" та провальне дербі з "Челсі" залишили команду на 4 місці в АПЛ, а розгром від "Баварії" знову поставив хрест на амбіціях у ЛЧ. Оптимізму лондонцям повинні надати жахливі показники майбутнього опонента. У 2017 році мерсисайдці за 12 матчів здобули лише 2 перемоги, внаслідок чого припинили виступи в кубкових турнірах, а в чемпіонаті вилетіли за межі топ-4.

При цьому, "Ліверпуль" не втратив вміння карати грандів, адже "Тоттенхем" підкорився "Енфілду" по грі. "Лестер" очевидно не відповідає вищеназваному статусу, тому в понеділок "скаузери" зазнали болючого удару від чемпіонів. Напередодні гри кожна зі сторін має кадрові втрати. Найважливішим питанням буде участь лідерів півзахисту Хендерсона та Озіла.

Прогноз "Футбол 24": Попередні матчі за незначним виключенням дарували вболівальникам зливу голів. Спробуємо спрогнозувати, що господарі все ж "перестріляють" суперника.

"Барселона" – "Сельта"

4 березня, 21:45. Барселона, "Камп Ноу"

Телетрансляція на каналі "Футбол 1", текстова онлайн-трансляція на сайті "Футбол 24"

Завершуватиметься суботній футбольний вечір у Барселоні за участю недавнього кривдника "Шахтаря". Після вражаючих січневих результатів "Сельта" дещо збавила оберти, однак все одно становить серйозну загрозу каталонцям. Візит на "Камп Ноу" не обійдеться без згадки ефектної осінньої перестрілки, з якої галісійці вийшли переможцем – 4:3.

Нікуди не зникне й обговорення заяви Луїса Енріке, який вирішив покинути "Барселону" по закінченні сезону. Поки всі навколо шукають 46-річному наставнику заміну, його колектив спробує втриматися на вершині Прімери, куди вдалося вибратися завдяки 5-матчевій серії перемог, серед яких і важлива вікторія над "Атлетіко".

Прогноз "Футбол 24": "Блаугранас" візьмуть реванш за поразку в першому колі та збережуть за собою лідерство у чемпіонаті.