УКР РУС

Топ-10 найдорожчих трансферів в історії футболу

8 січня 2018 Читать на русском
Автор: Олександр Москаленко

"Футбол 24" зазирає до чекових книжок клубів, які не шкодували коштів на 10 найбільш дорогих придбань в історії футболу.

Суми трансферів наведено за інформацією Transfermarkt станом на 8 січня 2018 року

1. Неймар

Позиція: нападник

Звідки і куди: з Барселони в Парі Сен-Жермен

Сума трансферу: 222 млн євро

2. Філіппе Коутінью

Позиція: атакувальний півзахисник

Звідки і куди: з Ліверпуля у Барселону

Сума трансферу: 120 млн євро

3-4. Поль Погба

Позиція: центральний півзахисник

Звідки і куди: з Ювентуса до Манчестер Юнайтед

Сума трансферу: 105 млн. євро

Ось він, "винуватець свята". Універсальний французький півзахисник повернувся до МЮ. Це повернення, яке керівництво "дияволів" має запам'ятати, як урок на майбутнє. Адже свого часу Погба безкоштовно залишив команду, так і не отримавши достатньо часу для гри в складі манчестерського клубу. А тепер він повертається до Манчестера в статусі суперзірки, та ще й трансферного рекордсмена, за котрого виклали фантастичні 105 мільйонів євро (і це, судячи зі всього, без урахування різноманітних бонусів, адже в пресі "ходили" суми ледь не до 130-ти мільйонів євро). Тут і Роналду з Бейлом позаздрили б.

3-4. Усман Дембеле

Позиція: вінгер

Звідки і куди: з Борусії Дортмунд у Барселону

Сума трансферу: 105 млн євро

Барселона замінила 20-річним вінгером Неймара. Переговори з Борусією Дортмунд були важкими, Дембеле навіть змушений був бойкотувати тренування німецького клубу. Барса розщедрилась на таку гігантську суму завдяки 222-мільйонному продажу Неймара.

5. Гарет Бейл

Позиція: вінгер

Звідки і куди: із "Тоттенхема" до "Реала"

Сума трансферу: 101 млн євро

Придбавши валлійця, "Реал" побив свій попередній трансферний рекорд. Перемовини між клубами довго і важко тягнулися, але врешті-решт Бейл таки залишив Лондон заради "галактікос" влітку 2013-го року. Звичайно, конкурувати із багаторазовим володарем "Золотого м'яча" британцю непросто, але з кожним роком він все ближче підкрадається до лаврів старіючого Кріштіану Роналду.

6. Кріштіану Роналду

Позиція: вінгер

Звідки і куди: з "Манчестер Юнайтед" до "Реала"

Сума трансферу: 94 млн євро

В "Реал" Кріштіану Роналду перейшов уже в статусі зірки світового футболу. Але по-справжньому великим гравцем він став у Мадриді. Португалець виправдав кожен євро із 94-х мільйонів, які в 2009-му році були заплачені "Манчестер Юнайтед" за його підписання. Кріштіану 4 роки тримав трансферний рекорд, але невдовзі поступився місцем своєму теперішньому одноклубнику Гарету Бейлу, котрий, в свою чергу, тепер також не найдорожчий придбаний гравець.

7. Гонсало Ігуаїн

Позиція: центрфорвард

Звідки і куди: з "Наполі" до "Ювентуса"

Сума трансферу: 90 млн євро

Божевільні 90 мільйонів, які "стара синьйора" дістала із торбини за аргентинця, здивували багатьох футбольних спеціалістів і вболівальників. Безумовно, Гонсало провів фантастичний сезон в "Наполі", але для Італії ця сума просто неймовірна. Певно, роблячи таку покупку, керівництво клубу вже тримало в голові прибуток від переходу Поля Погба, тож і побиватися за витраченими мільйонами аж занадто не будуть, особливо, якщо форвард виправдає такий аванс.

8. Неймар

Позиція: вінгер

Звідки і куди: із "Сантоса" до "Барселони"

Сума трансферу: 88,2 млн євро

Бразильський чарівник Неймар не втрачав часу на рекламування своїх талантів в Європі, перш ніж перейти в топ-клуб. Вінгер одразу ж із рідного "Сантоса" потрапив до основи самої "Барселони", ставши найбільш вартісним латиноамериканцем, якого придбав європейський клуб. В пресі озвучувалися різні суми за його трансфер, але усі вони аж ніяк не скромні. Неймар з кожним роком стає лише дорожчим на ринку футбольних послуг, тому дорікати "Барселоні" за марнотратство немає причин.

9. Ромелу Лукаку

Позиція: центрфорвард

Звідки і куди: із "Евертона" до "Манчестер Юнайтед"

Сума трансферу: 84,7 млн євро

10. Вірджил ван Дейк

Позиція: захисник

Звідки і куди: із "Саутгемптона" до "Ліверпуля"

Сума трансферу: 84,5 млн євро

11. Луїс Суарес

Позиція: центрфорвард

Звідки і куди: із "Ліверпуля" до "Барселони"

Сума трансферу: 81,7 млн євро

Любитель покусатися у 2014-му році узгодив перехід до "Барселони". Каталонців не зупинила навіть тривала дискваліфікація футболіста, через яку він не міг одразу ж допомагати команді. Уругвайський нападник виправдав очікування і став невід'ємним елементом у фантастичній трійці "MSN" разом із Неймаром і Мессі.

Коноплянка - в "Ліверпуль", Коларов - до Росії. Топ-7 найбезглуздіших причин зірваних трансферів