УКР РУС

Топ-10 фішок 14 туру АПЛ: Фантастичний рекорд Варді, трилер на замовлення російського олігарха

30 листопада 2015 Читать на русском

"Футбол 24" підбиває підсумки вікенду у Прем'єр-лізі.

1. Новий рекорд результативності

Від 14 туру очікували відповіді на кілька запитань. Напевно, найголовніше з них - чи зуміє Джеймі Варді, форвард "Лестера", забити в 11 матчі Прем'єр-ліги поспіль. Зумів! Чіткий удар повз Де Хеа - і рекорд Руда ван Ністелроя впав. Голландський екс-бомбардир МЮ в цю ж хвилину привітав Варді за допомогою соцмереж. 

2. Тест для "Лестера"

"Лиси" Клаудіо Раньєрі заслуговують на похвалу, однак матчі із великими клубами "Лестеру" не вдаються. У цьому сезоні команда-вискочка зустрічалася з "Арсеналом", "Тоттенхемом" і тепер - з МЮ. Всі матчі відбулися на "Кінг Пауер", але в них господарі поля зуміли набрати лише два очки. Пропустивши гол від Швайнштайгера, "Лестер" втратив першу сходинку і тепер змушений ділити лідерство із "Ман Сіті". А попереду - надзвичайно складний календар.

3. "Ман Сіті" повернувся на вершину

Після двох провальних поєдинків чемпіонату + поразки у Турині "Ман Сіті" нарешті зіграв так, як до цього звикли шанувальники команди Пеллегріні. Віце-чемпіони розібралися із міцним "Саутгемптоном" (3:1), щоправда, дещо насторожує форма головних форвардів манкуніанців - Агуеро і Боні. Кун у другому таймі поступився місцем на полі Вілфреду, однак жоден із них так і не розписався у воротах "святих". 

4. Сухе дербі

Матч "Тоттенхема" і "Челсі" був центральною подією туру, однак розчарував тих, хто очікував на шоу. Прагматична гра у виконанні обох команд і максимальна уважність поблизу власних воріт. Нульовою нічиєю більше були задоволені "аристократи", які аж ніяк не вважалися фаворитом цього протистояння, зважаючи на потужну форму, яку набрали "шпори". "Це була наша найкраща гра в сезоні", - підсумував Жозе Моурінью.

5. Скандал туру

На "Вайт Харт Лейн" сеу Жозе обійшовся взагалі без номінальних форвардів, що не сподобалося свавільному Дієго Кості. Рухаючись вздовж лави запасних, він пожбурив у Моурінью маніжкою - через кілька хвилин цим відео вже смакували в інтернеті. Коли тренера попросили прокоментувати скандальний епізод, Жозе повівся гідно. "Ситуація з Костою? Жодних розбіжностей. Якщо він уважно стежив за грою з лави, то зрозумів, що від нього вимагається", - дипломатично відповів Моур.

6. Труднощі "Арсенала" і "Ліверпуля"

Обидва гранди були у своїх парах відвертими фаворитами. Проте "Арсенал" не зумів привезти із "Карроу Роуд" три очки, oбмежившись лише одним. На гол Озіла відповів форвард "Норвіча" Льюїс Греббан - ще в першому таймі. Резонно пригадати, що в минулому турі "каноніри" так само несподівано програли на полі "Вест Брома", а перед тим була домашня нічия із "Тоттенхемом". Словом, команда Венгера не перемагає три тури поспіль.

"Ліверпуль" вдома приймав "Суонсі". Валлійський клуб все ближчий до зони вильоту, тож це мотивувало "лебедів" опиратися на "Енфілді". Гол Джеймса Мілнера з пенальті виявився єдиним у матчі. Отак зі скрипом, але "Ліверпуль" - вже шостий, поступаючись лідерам лише 6-ма очками.

7. Розгром туру

"Крістал Пелас", реваншуючись за попередні невдачі, не залишив від "Ньюкасла" мокрого місця - 5:1. Не "Волинь" - "Металург", звісно, але теж доволі резонансно. Героями "Селхерст Парк" стали Джеймс Макартур і Яннік Боласі, які оформили "дублі", а також головний тренер команди Алан Пардью. На адресу менеджера з трибун лунали мелодійні оди.

8. Трилер туру

У першому таймі "Евертон" зробив конкретну заявку на перемогу, пішовши на відпочинок при рахунку 0:2. Упродовж восьми хвилин другого тайму "Борнмут" зумів вирівняти становище! Стан шоку для "ірисок"? Не дочекаєтеся! На п'ятій доданій хвилині Рос Барклі знову виводить "Евертон" вперед, проте останнє слово все ж було за "вишнями" - 3:3. Прекрасний спектакль. У складі клубу російського олігарха Дьоміна варто відзначити хавбека Джуніора Станісласа, який у зв'язку з відсутністю Каллума Вілсона взяв на себе бомбардирські обов'язки і забив "Евертону" двічі, зокрема - рятівний гол на 90+7 хвилині.

9. Фантастична форма Лукаку

Гол на "Дін Корт" став для форварда "Евертона" п'ятим в останніх чотирьох турах. Приклад Джеймі Варді, вочевидь, надихає Лукаку. До забивної серії з 11 матчів бельгійському "тарану" ще далеченько, натомість у реєстрі бомбардирів Ромелу поступається лідеру лише чотирма голами - 10 проти 14.

10. "Сандерленд" покинув зону вильоту

Ціною неймовірних зусиль "Сандерленду" вдалася перемога над "Стоком", який, до того ж, майже весь другий тайм провів у меншості. Голи ван Аанхольта і Уотмора в ендшпілі таки принесли "котам" три очки, а разом з ними і вихід з зони вильоту. Тепер на дні - "Вілла", "Борнмут" і "Ньюкасл".

Всі результати 14 туру + статистика

Олег Бабій, Футбол 24

Follow me on Twitter