УКР РУС

Томенко розкритикував "Перший національний" через відсутність футбольних трансляцій

2 червня 2015 Читать на русском

Віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко прокоментував рішення телеканалу "Перший національний" не транслювати матчі чемпіонату світу між збірними U-20.

"Сьогодні Україна розгромила М'янму 6:0 і долю першого місця в нашій підгрупі визначить результат гри Україна - США. Це добра новина.
Погана новина, що ура-патріоти з "Першого національного", який, нагадаю, фінансується з державного бюджету, одноосібно (суспільне мовлення як-не-як) заборонили показ в Україні на телебаченні молодіжного чемпіонату світу. Причина, серед спонсорів чемпіонату світу в Новій Зеландії є "Газпром"?!

Цей непрофесійний дитячий лемент про надпис "Газпром" на футболках збірної України називається не інакше як маразм! Спонсори чемпіонату згадуються лише на рекламних щитах і продукції організаторів чемпіонату, як і під час Ліги чемпіонів, яку транслює весь світ і Україна ( "Газпром", як відомо, теж там спонсор).

Окрім того, варто нагадати, що наша збірна, потрапивши до фіналу чемпіонату, зробила вагомий крок, до слова, Росія не пробилася до фіналу. Це такий "подарунок" вболівальникам футболу і футболістам за популяризацію українського спорту у світі?!

Щодо справжнього патріотизму: краще б на каналі було менше Яценюка і УПЦ московського патріархату, а більше україномовних ведучих, української історії, культури й традицій та звичайно спорту й, зокрема, українського футболу!", - написав Томенко на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що трансляцію Кубка світу U-20 в Україні скасували через "Газпром".