УКР РУС

Томечак: Перехід у "Дніпро" став дуже приємною несподіванкою

2 вересня 2015 Читать на русском

Хорватський новачок "Дніпра" Іван Томечак поділився емоціями від переходу і розповів про цілі у складі української команди.

"Перехід перед самим закриттям трансферного вікна - сюрприз для мене. Я такого розвитку подій не очікував. Готувався до чергового матчу "Рієки". Одержаний сюрприз - вельми приємний. Коли надійшло запрошення від "Дніпра", погодився відразу.

Після семирічної кар'єри в Хорватії було величезне бажання виступати в сильному клубі сильної ліги. Безумовно УПЛ і "Дніпро" такими є. Перші три-чотири команди української ліги дуже сильні. Вони постійно грають у групових раундах Ліги чемпіонів і Ліги Європи, в наступних їх стадіях. За іграми "Дніпра" у другому турнірі я взагалі стежив дуже уважно, тим більше тут грали мої співвітчизники Іван Стрініч і Нікола Калініч. Своїми виступами "Дніпро" довів свою силу, а хлопці розповідали мені, що тут хороший колектив.

Звичайно, шкода, що хорватів тут вже немає, а інакше мені на перших порах в новому колективі було б набагато легше. Але вони пішли в сильну лігу, в авторитетні клуби - "Наполі" і "Фіорентину" - це звичайне футбольне життя.

Чи можна мене назвати універcальним футболістом? Так, в загребському "Динамо" я в основному грав на правому фланзі півзахисту. У "Рієці" відтягнувся нижче на цьому ж фланзі, а іноді на проханнях тренерів переходив на лівий фланг оборони.

Насамперед хочу показати головному тренеру, що я можу грати в основі "Дніпра". А головне - хочеться щось виграти з "Дніпром", будь то чемпіонат України, або Кубок", - сказав Томечак.

Нагадаємо, що окрім Томечака "Дніпро" підписав бразильського латераля Андерсона Піко.