УКР РУС

"Тішить, що Динамо перемагає і без Ярмоленка". Андрій Полунін пояснює невдачу Шахтаря, ставить на Ворсклу і не вірить у Зорю

18 вересня 2017 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" обговорив події 9 туру УПЛ із директором Нафтовика-Укрнафти, колишнім хавбеком збірної України.

– Головна подія 9 туру – втрата Шахтарем 2 очок в Одесі. "Гірники" віддали всі сили в матчі проти Наполі?

– По-перше, після гри з Наполі Фонсека провів ротацію складу. Дав шанс тим футболістам, які рідше виходять на поле. Тим не менше, Шахтар створив достатньо моментів, тож на якість гри це не вплинуло. Вплинуло лише на реалізацію моментів. По-друге, відчувся емоційний підйом Чорноморця. Прийшов новий тренер, одесити виграли попередній матч. По-третє, на дуже пристойному рівні відіграв новий голкіпер "моряків" – Олександр Гутор. Ось фактори, які, на мою думку, вплинули на результат поєдинку.

Олександр Гутор – найкращий гравець 9-го туру УПЛ

– Олег Дулуб – 2 матчі, 4 очки. Просто красень!

– Так. Роботу тренера оцінюють за результатом. У Чорноморці грають ті ж люди, а результат – зовсім інший. З приходом Дулуба в колективі покращився мікроклімат. Тож, напевно, він усе робить правильно.

– В Одесу не полетів Даріо Срна. Виникли чутки, що капітан "гірників" спійманий на допінгу. Як ви вважаєте, чому Шахтар мовчить з цього приводу?

– Я про версію із допінгом вперше чую. Нічого не можу коментувати. Зранку лише прочитав слова Фонсеки, який сказав, що надав Срні відпочинок після матчу з Наполі.

Топ-10 постів тижня у соцмережах. Важкий суперник Девіча, або Чим займався Срна, поки народжувалися чутки про допінг

Динамо у непростому матчі обіграло Олімпік. Ваші висновки?

– Олімпік – дуже хороша, організована команда. Але тішить те, що Динамо перемагає і без Ярмоленка. Буяльський забив дуже хороший гол. Відзначився Циганков, який повинен замінити Ярмоленка. Поки що все йде за планом: обіграно незручного суперника, який неодноразово відбирав у киян очки і претендує на місце у єврокубковій зоні. Звичайно, хочеться більшого. Але у ситуації, коли Хацкевич перебудовує гру, найважливіше – результат. А він – є. Динамо навіть без матчу з Маріуполем повернуло собі першу сходинку.

– Маємо дві міцні команди – Верес і Маріуполь, які синхронно перемогли з рахунком 1:0 і скоротили відставання від Ворскли. На вашу думку, у якої із цих трьох команд найбільший запас міцності, щоб поборотися за "бронзу"?

– Якщо брати до уваги досвід, то це – Ворскла. Команда, яка постійно грає у Прем’єр-лізі і має кваліфікований склад. У Маріуполя гравці також високої якості – чимало з них пройшли школи Шахтаря, Карпат. Думаю, що всі три команди мають закріпитися в першій шістці. Плюс – повинна підтягнутися Олександрія, яка втратила багато очок через виступ у єврокубках. Думаю, конкуренцію нав'яже і Олімпік.

Верес, як для новачка, виступає дуже достойно. Команда Вірта демонструє дисципліновану гру – помітно тренерський почерк. Мене дуже тішить, що дві команди, які піднялися з Першої ліги, не те, що не загубилися, а й перебувають у верхній частині турнірної таблиці.

– Серед претендентів на високі місця ви не назвали Зорю. Не вірите в те, що команда Вернидуба додасть упродовж сезону?

– Я дуже поважаю роботу Юрія Вернидуба. Але опираючись на ті матчі Зорі, які я бачив у новому сезоні, ситуація невтішна. З команди пішла велика кількість кваліфікованих футболістів, які добивалися результату в минулому сезоні. Натомість їх замінили гравці гіршої кваліфікації. Чемпіонат і єврокубкова гра показали, що рівень майстерності новачків – помітно нижчий. Можливо – не все зразу, і ці хлопці ще розкриються. Зорю не скидаю з рахунків, але втрутитися у боротьбу за найвищі місця їм буде надзвичайно складно.

– У грі з Карпатами Зорю спіткав ще й нефарт

– Вони взяли Громова, який грав у Ворсклі, Динамо, чемпіонаті Росії, але, як бачите, – проблеми є. Бракує команді і забивного форварда. Виходить Юрі, але, можливо, йому також потрібен час для адаптації. З реалізацією у Зорі – великі проблеми. А ще бракує психологічної впевненості. Якщо б виграли 2-3 матчі – стало б легше. Вернидуб продовжує намацувати основний склад, підбирає футболістів, які зможуть грати в той футбол, який він хоче. Процес становлення команди ще триває.

– У Сталі – сьома поразка поспіль. Мелікяну пора у відставку?

– Це нічого не змінить, зважаючи на ситуацію, у якій перебуває Сталь. Так, вони на емоціях перемогли у стартових двох турах. Але потім далося взнаки те, що грає, в основному, молодь. Молодь може видати феєричний матч, а може потрапити у таку прикру серію невдач, яка є зараз. Та навіть попри поразки, цей колектив демонструє пристойний рівень – вони гідно виглядали навіть проти Шахтаря і Динамо. Сталі потрібно зосередитися на матчах із прямими конкурентами і брати очки в цих матчах.

Сторінка автора у Facebook

Символічна збірна 9-го туру УПЛ