УКР РУС

Тимощук: Коли Шахтар та Зеніт знайшли спільну мову, домовитися зі мною було нескладно

7 вересня 2017 Читать на русском

Тренер Зеніта Анатолій Тимощук розповів про свій перехід із донецького Шахтаря у російський клуб у 2007 році.

"Я не збирався йти з Шахтаря. Після Іспанії ми вирушили на Кубок Першого каналу в Ізраїль. Одного вечора сиділи з хлопцями, розмовляли. Тут же були присутні кілька футбольних агентів. Спілкування було швидше жартівливе. Я їх підколював: "У вас такі зв'язки, ви все можете". Вони мені у відповідь: "А в Росію поїдеш"? Відповів, що, якщо буде хороша пропозиція, будемо обговорювати. Не думав, що все це серйозно і що події почнуть розвиватися настільки швидко.

На наступний день мені подзвонив спортивний директор Зеніту Костянтин Сарсанія. Я був в легкій розгубленості, але погодився з тим, що варто почати переговори. Переговорний процес між клубами тривав весь лютий. Для мене головною умовою була домовленість між Шахтарем і Зенітом. Все інше – вторинне. Сергій Олександрович Фурсенко кілька разів прилітав до Донецька і спілкувався з президентом нашого клубу. Коли сторони знайшли спільну мову, домовитися зі мною було нескладно.

Мене привабила поява нової мети і можливості рости далі. Щодо фінансів, то відразу ж погодився з пропозицією Зеніту. Ніяких особливих умов не висував", – цитує Тимощука офіційний сайт Зеніта.

У Росії друг Тимощука Радімов звинуватив Луческу в брехні

Рекордні трансфери чемпіонату України