УКР РУС

Тимощук: Хайнкес до кінця розраховував випустити мене на заміну

26 квітня 2012 Читать на русском

У короткому після матчевому інтерв'ю російському "НТВ-Плюс" Анатолій Тимощук, фіналіст цьогорічної Ліги чемпіонів поділився враженнями від драматичної півфінальної гри на "Сантьяго Бернабеу".

"Сьогодні півфінал вийшов гідним фіналу, - сказав український легіонер, який залишився в запасі. - Хороші суперник, рівне протистояння на 120 хвилин. Дуже переживав. Тренер до кінця розраховував випустити мене на заміну, тож був готовий до виходу на поле кожної миті, довго розминався. У підсумку він вирішив випустити лише одного гравця. Все одно дуже радий за команду, за себе: ми вдруге за три роки зіграємо у фіналі Ліги чемпіонів. Сподіваюся, цього разу виступимо більш вдало. Але загадувати не варто.

Це історична подія - як для мене, так і для команди: приймати фінал на рідному стадіоні і вийти в цей фінал. Але це і додаткова відповідальність. Всі очікуватимуть від нас перемоги. Втім, суперник хороший, грає у відмінний футбол, дуже організований. Потрібно докласти максимум зусиль, навіть більше, ніж сьогодні, щоб переграти "Челсі" і завоювати, мабуть, головний клубний трофей європейського футболу

У перші 15 хвилин "Реал" забив два м'ячі, мав ще моменти і володів ініціативою. Проте згодом хід гри змінився, вона набула рівного характеру. Потім, вважаю, ми діяли гостріше і були ближчими до фіналу. Одинадцятиметрові - це така вже, знаєте, футбольна лотерея. У моїй особистій колекції на рівні клубів це єдиний кубок, якого не вистачає. Сподіваюся, я і команда підкоримо цю вершину", - розповів одразу після матчу півзахисник збірної України і мюнхенської "Баварії", який просто сяяв від щастя.

Нагадаємо, що після дискваліфікації ключових гравців центральної вісі "Баварії" в Анатолія Тимощука значно зросли шанси вийти у домашньому фіналі Ліги чемпіонів, у Мюнхені на "Альянц Арені", в основному складі - або на позиції опорного півзахисника, або центрального захисника.