УКР РУС

Тимощук бере Лігу чемпіонів! "Борусія" - "Баварія" - 1:2. ВІДЕО

26 травня 2013 Читать на русском

Лондон. "Вемблі". Головний матч сезону. Другого місця тут не існує.

Після урочистої церемонії відкриття, де на полі сотні слухняних акторів втілили мегабитву середньовічних прихильників "Баварії" і "Борусії" в лицарських обладунках, розпочалася не менш масштабна футбольна боротьба. Власне, перший тайм можна поділити на дві яскраво виражені частини. Спершу домінувала і створювала моменти "Борусія", а от на екваторі 45-хвилинки акценти змінилися: вперед пішла вже "Баварія".

Особливого компліменту заслуговує гра обох воротарів. Мануель Нойєр нейтралізував надзвичайно небезпечні удари Левандовскі, Блащиковскі, Бендера, Ройса. Натомість Вайденфелер потягнув з-під поперечки надзвичайно складний удар Манджукіча, а також виграв кілька епічних дуелей у Роббена. Ар'єн став головним невдахою першого тайму - не реалізував одразу три чудові нагоди для взяття воріт.

Зате як же все зміниться в ендшпілі поєдинку! Та спершу йому передувало ще стільки подій! Насамперед, той же Роббен не встиг на долю секунди, щоб замкнути простріл Мюллера у порожні ворота. Проте вже невдовзі голландець вперше реабілітувався: він прострелив на Манджукіча настільки зручно, що хорватові залишалося лише розстріляти ворота - 0:1.

"Борусія" розкрилася, пішла вперед великими силами і таки досягла успіху! Данте дивом не побачив перед собою червоної картки, адже фолив проти Ройса дуже грубо. Тим не менше, Гюндоган з "позначки" розвів кіпера і м'яч дуже впевнено. І коли вже здавалося, що гра йде до овертайму, а може й до 11-метрових, знову на авансцену вийшов Ар'єн Роббен. Він отримав короткий пас від Рібері, прорвав центр захисту "Борусії" і легеньким кивком проштовхнув м'яч у протихід Вайденфелеру - 1:2.

І це був кінець! У Дортмунда не залишалося часу на камбек, до того ж, Хайнкес вдався до замін, щоб тактично і тактовно вбити час. Фінальний свисток, як завше буває, занурив одних у сльози горя, інші ж плакали від щастя. Наш Тимощук знову із єврокубком, хоча не зіграв жодної хвилини. А ось Маріо Гьотце, який за матчем стежив з трибуни, значно більше радів голу "Борусії".

Це був фінал. Неймовірний, динамічний, драматичний фінал. Тріумф німецького футболу видався феноменальним.

Текстовий онлайн

"Борусія" - "Баварія" - 1:2

Голи: Гюндоган, 68, з пен. - Манджукіч, 60, Роббен, 89

Попередження: Гроскройц - Данте, Рібері