УКР РУС

The Daily Mail: "Барселона" може продати Мессі чи Неймара через фінансові проблеми

2 грудня 2015 Читать на русском

Каталонський гранд "Барселона" може розпрощатися із зірковими футболістами Ліонелем Мессі та Неймаром через проблеми з фінансами.

За інформацією британського видання The Daily Mail, "Барселона" може втратити Мессі або Неймара через величезні зарплати гравців. Попри три перемоги в Лізі чемпіонів за останні 6 років, каталонський клуб витрачає близько 73% фінансів на зарплати футболістів. А це суперечить стратегії розвитку клубу. Про це повідомляє sports.ru з посиланням на британський сайт.

Також "Барселона" не може домовитися з титульним спонсором Qatar Airways. Окрім цього каталонці хочуть перепідписати угоду з Nike, що приносить 30-35 мільйонів євро в рік. Однак новий контракт з технічним спонсором можна буде переглянути не раніше 2018 року.

Президент каталонського гранда Бартомеу не може домовитися й про продаж назви стадіону "Камп Ноу". До того ж, на реконструкцію домашньої арени "Барселони" вже виділено 600 мільйонів євро.

Щоб вирішити ці проблеми, керівництво клубу може продати Ліонеля Мессі або Неймара. Продаж зіркових гравців "Барселони" дозволить розвантажити зарплатну відомість команди. Також "блауграна" може відмовитися від купівлі Поля Погба, за якого "Ювентус" планує виручити 100 мільйонів євро.

Найбільш вірогідними командами Мессі та Неймара у разі їхнього переходу британське видання називає клуби АПЛ - МЮ і "Ман Сіті".

Дивіться також:

Феноменальний гол 12-річного Мессі, який показали вперше

"Реал" і "Барселона" поділили між собою найкращих гравців Прімери-2014/15