УКР РУС

Тейшейра: Я до 16 років жив в фавелах

13 січня 2015 Читать на русском

Хавбек "Шахтаря" Алекс Тейшейра розповів своє рідне місто Ріо-де-Жанейро та про найочікуваніший матч у бразильському турне.

"Для мене це величезна гордість! Бути і тренуватися тут із "Шахтарем", у рідному місті, на очах своїх батьків – це щось приголомшливе.

Мій батько вже приїжджав в Україну, бачив, як я там тренуюся. Але бути тут, біля свого будинку, – це щастя. Сюди приходять мої дядьки, племінники, двоюрідні брати – вся сім'я. Звичайно, вони щасливі. Це ще один тиждень дома! Сподіваюся, "Шахтар" буде іще сюди приїжджати, не тільки в Ріо-де-Жанейро, а й у Салвадор, інші міста, головне – до моєї країни. Тут добре!

Якщо чесно, я до 16 років жив в фавелах. Але мене там завжди поважали, і, дякувати Богу, із серйозними проблемами я не стикався. Якщо чесно, криміналу там вистачає. Але те, що показують по телевізору в передачах, – це занадто. Можу сказати особисто про себе: я така ж нормальна людина, як ви.

Чи правда, що найталановитіші футболісти – вихідці з фавел? Так! Там хлопці від самого раннього дитинства грають у футбол. Просто в деяких або не вистачає сили волі, або немає підтримки батьків, які за ними не стежать, – і хлопці йдуть у кримінал. Бо, наприклад, шлях наркотиків – набагато легший для багатьох підлітків із фавел. Їх принцип: "Навіщо вчитися? Навіщо в щось грати? Якщо можна заробляти, вбиваючи людей, і якось жити на цьому.

"Шахтар" уже давно знаменитий у Бразилії. Адже в нас 13 бразильських гравців, і, звичайно, місцева преса стежить за клубом. Тож тут нічого дивного.

Найбільше чекаю матчу з "Фламенго". Тому що свого часу я грав за "Васку да Гама", а в нього з "Фламенго" протистояння, як у "Шахтаря" з "Динамо". Це буде найважливіша гра для мене", - розповів Тейшейра.