УКР РУС

Terra incognita. Камбек, який затьмарив "Депортіво" - "Мілан"

16 травня 2012 Читать на русском

Гарячі "розбірки" в Копа Лібертадорес, аргентинській Клаусурі, МЛС, Паулісті, італійській Серії В.

Зденек Земан має всі шанси на те, аби ще при житті бути увіковічненим у численних пам'ятниках за кошт вдячних італійських фанатів. Чеський фахівець не без успіху попрацював з понад десятком апеннінських клубів, а в цьому сезоні перебуває за крок від того, щоб вивести "Пескару" в Серію А. У 40 турі команда Земана здобула принципову перемогу над "Торіно", який вже забезпечив собі путівку в елітний дивізіон. "Пескара" відіграла не без огріхів в обороні, проте, кіпер Рагні звів нанівець усі спроби гостей. Зате попереду вдалися дві результативні "шпильки". Завадити Земану і Ко кваліфікуватися в Серію А з другого місця можуть лише "Верона" та "Сассуоло".

"Пескара" - "Торіно" - 2:0 (Інсігне, 10, Іммобіле, 45+1)

Тим часом у Копа Лібертадорес сформувалися усі чвертьфінальні пари. Найцікавішим протистоянням 1/8 фіналу виявилися матчі між "Універсідадом де Чілі" та еквадорським "Депортіво Кіто". На полі суперника чилійці зазнали, здавалося б, фатального фіаско, адже поступилися з рахунком 1:4. Зате вдома... Вдома співвітчизники Івана Саморано зустріли "Депор" градом голів, ще в першому таймі досягнувши необхідного рахунку. Слід виокремити голи Фернандеса та Діаса - перший ефектно закрутив м'яч у дальню "дев'ятку", другому ж вдався божевільний удар ледь не з центру поля. 6:0! Знаменитий лігочемпіонівський камбек легендарного "Депора" Хав'єра Ірурети знервовано покурює десь у Ла-Коруньї.

"Універсідад де Чілі" - "Депортіво Кіто" - 6:0 (Фернандес, 21, 28, Діас, 36, Мена, 57, Енрікес, 71, 74)

Поки "Бока Хуніорс" розпиналася в Копа Лібертадорес, лідерство у Клаусурі захопили футболісти "Ньюеллз Олд Бойз". На власному полі "хлопці" без зайвих зусилль впоралися зі середняком "Уніоном", оформивши перемогу вже в першому таймі. "Бока" тим часом не зуміла підібратися до воріт "Велес Сарсфілд" - 0:0.

"Ньюеллз Олд Бойз" - "Уніон" - 3:1 (Фігероа, 5, Верджині, 38, Урруті, 41 - Донет, 57)

Настала пора вирішальних матчів і у Лізі чемпіонів Азії. Тут якраз завершився груповий турнір. В деяких групах інтрига померла вже після п'ятого туру, зате у квартеті D вона зберігалася доостанку. Власне, аравійському "Аль Хілалу" та катарському "Аль Гарафа" належало в особистій зустрічі розіграти путівку до плей-офф. Переможець отримував стовідсоткову гарантію продовження боротьби за трофей. До 81 хвилини господарі поля впевнено вели в рахунку, однак потім припустилися характерної для всього арабського футболу помилки. Голкіпер не порозумівся із захисником, і останній проштовхнув м'яч у власні ворота. На щастя для "Аль Хілалу", катарці не зуміли на куражі забити ще два м'ячі. Отож у плей-офф вирушають "Аль Хілал" (12 очок) та іранський "Пірузі Персеполіс" (11 очок). Біля розбитого корита залишилися "Аль Гарафа" (6 очок) та "Аль Шабаб" з ОАЕ, який набрав лише 2 пункти.

"Аль Хілал" - "Аль Гарафа" - 2:1 (Фраді, 48, Хаваф, 65 - Осама, 81, автогол)

В МЛС на перше місце у дивізіоні "Схід" зумів прорватися "Нью-Йорк Ред Булз". Без Тьєрі Анрі "бикам" довелося непросто на полі аутсайдера - "Філадельфії Юніон". Господарі поля вчинили шалений опір і навіть повели в рахунку - 2:1. Однак дві помилки в обороні - і вже 2:3. Розлючена "Філадельфія" рвонула на фінальний штурм і ледь не забила - кілька разів м'яч дивом не влітав у порожні ворота "Нью-Йорка". Таким чином "Ред Булз" лідирують - 22 очки. На одне менше у "Канзас Сіті". На третій сходинці - "Ді Сі Юнайтед" (18 пунктів). У дивізіоні "Захід" тріумвірат лідерів має такий вигляд: "Реал Солт Лейк" - 26 очок, "Сан-Хосе" - 23 очки, "Сіетл Саундерс" - 22 очки.

"Філадельфія Юніон" - "Нью-Йорк Ред Булз" - 2:3 (Пагой, 31, 46 - Ліндпере, 17, Хольгерсон, 68, Купер, 78)

На десерт - голеада від бразильських віртуозів. "Сантос" впорався зі скромним "Гуарані", оформивши чемпіонство штату Сан-Паулу. Як і завше, фестивалив Неймар. Та що там переповідати - дивіться самі.

"Сантос" - "Гуарані" - 4:2 (Алан-2, Неймар-2 - Фабінью, Бруно)

Олег Бабій, Футбол 24