УКР РУС

Тепер п'ятнадцять. Анонс 18 туру Першої ліги

21 березня 2015
Автор: Дмитро Гончар

124 дні - саме стільки часу тривала пауза серед команд-учасниць Першої ліги, яка вже сьогодні добігає свого кінця. Хоча термін доволі вагомий, але ми сподіваємось, що ви не надто засумували за рідним українським футболом, адже тепер його буде ще більше.

Проте не все так солодко, адже під час зимової перерви про зняття з чемпіонату заявила алчевська "Сталь", яка через воєнні дії на Сході була змушена покинути Алчевськ і шукати собі інше місце для проведення матчів, але це не надто допомогло. Тому через незадовільні результати і кризу було прийняте таке доленосне рішення. Сподіваємось, що скоро все стане на свої місця і алчевська команда знову радуватиме своїх уболівальників новими перемогами.

"Тернопіль" - "Миколаїв"

Початок: 18:00

Друге коло першості відкриється на стадіоні в Тернополі, де місцева однойменна команда прийматиме гостей із Миколаєва, які суттєво під час перерви оновили свій склад заявивши одинадцять нових гравців, що у свою чергу повинно подарувати уболівальникам миколаївців надію на світле майбутнє, адже у першому колі гра у гостей м'ягко кажучи не клеїлася, тому нові обличчя і об'єднання з лідером серед аматорських команд Миколаївщини повинні вселити надію на кращі зміни у грі миколаївського колективу.

Під час підготовки до весняної частини чемпіонату сьогоднішні гості  взяли участь у всеукраїнському турнірі "Банк Михайлівський & UFI & Zorya - CUP" пам'яті Вячеслава Першіна, який проходив у селі Білозір'я, що в Черкаській області, де підопічні Юрія Смагіна протистояли таким колективам: "Буковина", "Дніпро" Черкаси, "Арсенал-Київщина".

На жаль, миколаївці всі свої поєдинки на цьому турнірі програли і тим самим не здобувши жодного пункту, покинули цей турнір із низько піднятою головою.

"Тернопіль" ж у свою чергу не підсилив склад жодним гравцем, проте і не зазнав суттєвих втрат, що для команди, яка перебуває у верхній частині таблиці швидше плюс, ніж навпаки. Сам Василь Івегеш оцінив зимову підготовку на тверду четвірку, зазначивши, що у п'ятницю матч для муніципальної команди і близько не буде простим, адже тернополяни мають звичку "буксувати" на старті, саме після довгих пауз, а тут ще й зовсім оновлена команда у гостей, яка здатна вистрілити і попсувати нерви будь-якому супернику.

"Сталь" Д - "Нива"

Початок: 14:00

Дніпродзержинці підходять до матчу у ранзі фаворитів, перебуваючи на другій сходинці із єдиною поразкою в пасиві, яку "сталевари" зазнали ще 5 жовтня у матчі з "Тернополем". "Сталь" у ролі господаря зіграла вісім матчів, де у чотирьох здобула перемогу, а чотири зіграла внічию, тобто без жодної поразки на домашній арені , а таким показником може похвалитися лише "Олександрія".

Тернополяни ж у свою чергу перебувають на тринадцятій сходинці - яскравий середнячок у Першій лізі, який здатен покусати нерви будь-якій команді, зовсім не зважаючи на турнірне становище.

Нас очікує протистояння, яке покаже у яких кондиціях команди перебувають після паузи та чи можуть середняки грати на одному рівні із лідерами чемпіонату.

"Десна" - "Гірник"

Початок: 14:00

Наступний матч відбудеться в Чернігові, куди завітають криворізькі "гірники", які брали очки на виїзді в п'ятьох із восьми випадків, щоправда "Десна" не знає смаку поразок вже в п'ятьох матчах підряд, тому практично все залежатиме від того, як команди провели зимову перерву.

"Десна", окрім  тренувальних спарингів  ще взяли участь у Меморіалі Олега Макарова. А в лютому стартували в Меморіалі  Олександра  Щанова –  ще одних змаганнях, організованих Київською обласною федерацією футболу, де у першому - лише зіграли в груповому етапі, а у другому - дійшли до півфіналу.

На мій погляд, основним суперником команд стане газон, який перебуває у просто жахливому стані, якщо ви очікуєте побачити яскраву гру, то пораджу обрати інший матч.

"Динамо-2" - "Полтава"

Початок: 14:00

Команди знаходяться у середині турнірної таблиці, хоча їм і не світить підвищення у класі, але поборотися за бронзові медалі чемпіонату обидва колективи здатні. Різниця між сьогоднішніми суперниками складає одне очко, а саме кияни у своєму активі мають двадцять п'ять пунктів, а сьогоднішні гості - двадцять чотири. Це наштовхує на думку про те, що нас очікує матч у якому буде багато чоловічої боротьби.

Цікаво те, що кияни у цьому розіграші Першої ліги зазнали лише однієї поразки у себе вдома, проте попередні два протистояння між цими командами , які проходили в Києві завершилися не на користь господарів.

"Геліос" - "Суми"

Початок: 15:00

Харків'яни спробують перервати свою безвиграшну шестиматчеву серію, яка тягнеться ще з минулого року, саме в цю суботу. Суперником "Геліоса" у дебютному весняному матчі будуть сусіди по турнірній таблиці "Суми", які  взимку втратили своїх основних гравців - Максима Жичикова і Олександра Лучика, проте замінити їх повинні новачки, які справили чудове враження на тренерський штаб у міжсезонні. Серед них варто виділити В'ячеслава Піднебенного, який зараз демонструє пристойну гру і у ньому бачать великий потенціал для подальшого розвитку.

"Геліос" чи не єдина команда, яка провела подвійні збори за кордоном, а саме в Туреччині, де підопічні Сергія Єсіна займалися місяць в ідеальних умовах.

За час турецьких зборів команда провела десять спарингів, в яких лише двічі поступилася. Щодо гравців, то все залишилось без змін, адже за словами головного тренера, що запрошувати абикого, щоб був лише повний комплект гравців - це неправильно, згоден на всі 100%.

"Зірка" - "Гірник-Спорт"

Початок: 15:00

Матч, де одразу можна побачити яскравого фаворита, проте не варто забувати, що команди виходять із "сплячок", тому не потрібно робити передчасні висновки, адже "Зірка" це так звана "темна конячка" Першої ліги, яка здатна в одних матчах грати на одному рівні із лідерами, а в наступних пасти задніх.

Тим паче, що під час міжсезоння кіровоградці підсилились досвідченими гравцями, які повинні допомогти команді піднятись із низів турнірної таблиці, але тут вже все залежить від того, як вони швидко адаптуються в команді.

"Гірники" ж у свою чергу провели зимові збори доволі інтенсивно у себе вдома - чергуючи тренування і контрольні матчі на своїй базі у Комсомольську, на відміну від тих ж кіровоградців, які не оминули стороною Кубок Пожечевського в Полтаві, де здобули бронзу і окрім цього завершили підготовку до другого кола декількома матчами в Нікополі. 

Також не варто відкидати, той факт, що "Гірник-Спорт" продовжує марити другою сходинкою, а для цього зрозуміло, що потрібно виключно перемагати, адже від другої позиції їх відділяє лише три очки - тому боротьба за путівку у вищий дивізіон повинна бути напруженою.

"Нафтовик-Укрнафта" - "Олександрія"

Початок: 15:00

Однією із родзинок туру повинне стати протистояння між охтирянами і підопічними Володимира Шарана, яких вже всі футбольні експерти відправили  у Прем'єр-лігу, адже олександрійці досить комфортно себе почувають на чолі турнірної таблиці. Проте очкова перевага над другою позицією не надто вагома, тому "Олександрії" не варто розслаблятись.

У своїй історії колективи провели двадцять дев'ять матчів, у яких дванадцять перемог здобули "нафтовики" ще сім матів завершились внічию - статистика не на стороні гостей також не варто відкидати, той факт, що з чотирнадцяти зіграних матчів в Охтирці лише двічі олександрійці виходили переможцями.