УКР РУС

Теодорчик та інші зірки збірної Польщі отримали великі штрафи через "алкогольний скандал"

9 травня 2018 Читать на русском

Екс-форвард київського Динамо Лукаш Тедорчик та ще 10 гравців збірної Польщі були суворо покарані за порушення режиму в розташуванні "Кадри".

У жовтні 2016 року ціла Польща обговорювала так званий "алкогольний скандал". Кілька гравців напились на зборах національної команди на таємній зустрічі обраних (тренери і деякі партнери нічого про це не знали), але справу досить швидко зам'яли. У ЗМІ з'являлись імена деяких гравців, але тільки тепер оголошено повний список. Тоді Przeglad Sportowy повідомив, що декого так понесло, що він проблювався перед дверима. У такому стані один з відвідувачів готелю бачив Теодорчика, про що відразу розповів працівникам закладу. Насправді не один Лукаш бушував.

Щенсни похвалився кумедною історією, як закурив з президентом Польщі – "я кайфував від цього"

Книга "Таємниці Кадри" розкриває подробиці того, що відбувалось у збірній, яка зараз входить у топ-10 рейтингу ФІФА. Головний тренер Адам Навалка навіть спершу хотів виключити декого з команди, але обійшлось штрафами.

"Аж по 50 тисяч злотих змушені були заплатити Теодорчик і Боруц, яких згадували у статті, а також Каміль Глік і Каміль Гросіцкі. Ще 7 збірників оштрафовані на 10 тисяч злотих: Артур Єнджейчик, Міхал Паздан, Томаш Йодловєц, Мачєй Рибус, Кшиштоф Мончиньскі, Славомір Пешко і Павел Вшолек. Усі вони визнали свою вину".

Про вечірку, організовану в частині готелі, віддаленій від решти збірної, міг би ніхто не дізнатись, якби не екс-динамівець. Коли Тео почав блювати, багато хто на місці витверезів. Самі гравці пояснюють свою поведінку тим, що просто хотіли зустрітись і відверто порозмовляти. Частина грали в карти, інші вели розмови про потенційні трансфери і проблеми у клубах. Пиво, вино, віскі з колою супроводжували вечір.

Завдяки цьому скандалу Навалка "взяв збірну за яйця". Наставник був дуже злий, і гравці зрозуміли, що наступна подібна витівка завершиться ще гострішою реакцією. Уже не буде штрафів, дискусій, вибачень. Розслабленість і певна зіркова хвороба зіграли з поляками злий жарт тоді. Однак у підсумку це пішло на користь: збірна Польщі впевнено виграла свою групу відбору ЧС-2018 та увірвалась у топ-10 найкращих національних команд світу.