УКР РУС

Танці Ґвардіоли та смуток невдах. Огляд останнього туру Бундесліги

12 травня 2014 Читать на русском

"Баварія" нарешті дочекалася моменту, коли їй віддали зароблену у березні чемпіонську салатницю, а "Нюрнберґ" став лідером за кількістю вильотів з Бундесліги.

Команди у низах, які перебували у небезпечній зоні, синхронно програли, тож становище після передостаннього туру не змінилося. Останнім покидає Бундеслігу "Брауншвайґ", протримавшись лише сезон. Другий знизу - "Нюрнберґ", який увосьме прощається з найвищим ешелоном німецького футболу. Такого приниження не змогли стерпіти прихильники команди, які влаштували прихильникам винуватців вильоту з франкфуртського "Айнтрахта" бійню після матчу. За оцінками поліції у масовій бійці на автостраді взяли участь до 250 осіб. Ось так зняли стрес після третього приниження у третьому тисячолітті: 1969, 1979, 1984, 1994, 1999, 2003, 2008, 2014. Позаду залишилась "Армінія" з Білєфельду зі сімома вильотами: 1972, 1979, 1985, 1998, 2000, 2003, 2009.

Шанс на порятунок залишився у "Гамбурґа". У четвер та неділю підопічні Мірко Сльомки спробують запобігти першому вильоту з Бундесліги у поєдинках з нещодавнім мешканцем Бундесліги "Ґройтером Фюртом".  Ці ігри для Сльомки "невеличкий крок вперед, адже поставлену мету ще можна виконати - зберегти прописку".

У верхах "Байєр" таки не дозволив "Вольфсбурґу" потрапити на поріг Ліги чемпіонів.

А чемпіони святкували...

Наставник "Баварії" Пеп Ґвардіола після пивного душу на "Альянц-Арені" утнув гопака під час застілля. Акомпанував йому молодий П'єр- Еміль Хейберґ...

Про вокальні здібності Данте у Мюнхені дізналися ще рік тому...

Не забув Ґвардіола попрощатися з екс-президентом клубу Улі Хьонесом...

Було весело, незважаючи на позачемпіонатні негаразди "Баварії"...