УКР РУС

Танчик: Запасні Дьормота раділи, коли команда програвала

24 листопада 2017 Читать на русском

Півзахисник польського Стомиля Володимир Танчик розповів про етап кар'єри в угорському Дьормоті.

"Умови в Дьормоті? Умови були нормальними. Спочатку жив у колишнього гравця Говерли Олександра Надя, який вже виступав за угорський клуб. Днів п'ять довелося пожити у нього, потім клуб знайшов мені хорошу квартиру, яка знаходилася недалеко від стадіону.

Що стосується організації, то, дійсно, вона була не на найвищому рівні. У Дьормоті немає спеціально навчених співробітників, які займаються цим професійно, як, наприклад, в тій же Україні, де люди знають, як все влаштовано.

"Скільки випив?" Як Поступаленко тролить Танчика через купання в ополонці

Спортивний директор Дьормота був дуже молодий. Напевно, він взагалі ніколи не грав в футбол. Через це виникало багато ситуацій, коли можна було зробити висновок, що Дьормот – не професійний клуб. Тобто, деякі питання вирішувалися не на належному рівні.

Правда, що гравці Дьормота хотіли вилетіти, бо премії в Першій і Вищій лізі – однакові? Так, премії гравцям платилися однакові. Одна і та ж сума виплачувалася гравцям, коли вони виступали в другому дивізіоні, потім в елітному. У нижчій лізі команда перемагала всіх і зайняла в підсумку перше місце. А ось у вищому дивізіоні такого вже не було. Здобувати перемоги стало набагато важче, і, ясна річ, гравцям стало нестерпно важко заробляти преміальні.

Не можу говорити за всіх футболістів ... Хтось із них старався. Це стосується хлопців з основного складу. Ті ж, хто сидів на лавці запасних, були незадоволені. Коли Дьормот програвав, вони навіть раділи. Звісно, вони хотіли, щоб команда покинула елітний дивізіон, адже в такому випадку пішли б легіонери, і вони отримали б шанс проявити себе, могли б отримувати непогані преміальні", – сказав Танчик в інтерв'ю Footboom.

Танчик перешов в Дьормот з Олімпіка минулої зими й провів за клуб три матчі. За підсумками сезону ця команда вилетіла із вищого дивізіону Угорщини.

Зараз Танчик виступає за клуб другого польського дивізіону Стомиль.