УКР РУС

Такого таланта, як Леоненко, не було до і після Шевченка, – Михайленко

17 листопада 2016 Читать на русском

Колишній півзахисник київського "Динамо", а нині головний тренер "Дніпра" Дмитро Михайленко тепло відгукується про екс-нападника клубу Віктора Леоненка.

"Однозначно найбільш пам'ятною Лігою чемпіонів для мене була та, коли терзали "Барселону". Ми були більш зрілою командою. У 1994-му ж майже для всіх – Шовковського, Ващука, Шевченка, Косовського, Реброва – Ліга чемпіонів була першою.

Після матчу зі "Спартаком" переживав через незабитий пенальті Тяпушкіну, але почуття перемоги все одно перевищило розчарування. Перемога красива, вольова, тому локальні невдачі відходили на другий план.

Епізод з 11-метровим характеризує Леоненка як нежадібну людину? Леоненко точно жадібним не був! Навпаки – душа будь-якої компанії. Він ніколи і нікому не дозволяв платити в компанії. У всіх посиденьках він сам розплачувався. А в тому матчі він погано почувався, болів гомілкостоп, тому і попросив мене виконати пенальті.

У першій половині 90-х Леоненко тричі визнавався найкращим гравцем чемпіонату України

Чи був він на голову вищим за всіх? Я це і зараз з усією відповідальністю можу заявити. Такого таланту в Україні до Шевченка і після не було! Ось тільки Вітя не розкрився до кінця. Чемпіонат України представляв собою жалюгідне видовище. На жаль, ми не змогли подивитися на нього в якомусь топ-чемпіонаті. Не сумніваюся, що він міг зайти дуже і дуже далеко. Потенціал у нього був набагато вище, ніж він його використав", – розповів Михайленко журналу "Футбол".

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях