УКР РУС

"Такі прості три очки, які так важко було здобути". "Мальме" -"Шахтар". Огляд шведських ЗМІ

22 жовтня 2015 Читать на русском

"Футбол 24" оглядає реакцію шведських ЗМІ на перемогу "Мальме" над "Шахтарем" у матчі 3-го туру групового раунду Ліги чемпіонів.

Kvallsposten: Як решта світу привітала "Мальме"

Перемога "Мальме" у матчі з донецьким "Шахтарем" означає, що мрія про Лігу чемпіонів продовжує жити. Подвиг не залишився непоміченим і в решті футбольного світу.

Їм довелось почекати на неї, але перша перемога "Мальме" у Лізи чемпіонів виявилась вартою терпіння. "Мальме" вдома переміг "Шахтар Донецьк" у результаті забитого Маркусом Розенбергом гола на 17-ій хвилині - єдиного за весь матч.

"Вони були значно кращі, ніж "Олімпіакос" (у якого "Мальме" виграв минулого року), ці команди майже рівня "Реалу" і ПСЖ. Нам було важко після забитого гола, але у другій половині гри я вважав, що ми - краща команда. Ми створювали найкращі моменти", - розповів Розенберг для Viasat.

Розенберг отримав підтримку значної частини світової преси. У публікаціях з різних частин планети відзначили перемогу над суперником, якого вважали фаворитом:

"Гол Розенберга був величним", пише The Guardian.

"Мальме відігнав Шахтар", пише південноафриканський Sport24

Washington Times цитує тренера "Шахтаря" Мірча Луческу: "Вони були сильнішими за нас. І їхні фани були фантастичними".

Сайт Sportsmole вважає, що перемога дає можливість "Мальме" зачепитись за третє місце у групі.

Портал DN.se. Гарейде: У наступному матчі буде достатньо нічиєї

Зараз "Мальме" серйозно бореться за те, щоб отримати можливість грати у Лізі Європи після Нового року. На початку листопада відбудеться матч-відповідь проти донецького "Шахтаря" в Україні.

"Вистачає нічиєї, щоб здобути третє місце у групі", - коментує тренер Оге Гарейде після перемоги у Лізі чемпіонів.

Він дуже високо оцінює перемогу "Мальме" з рахунком 1:0.

"Шахтар" виступав проти найкращих, у їхньому матчі проти "Реалу" на виїзді володіння м’ячем було 50 на 50. Також вони були на рівні з ПСЖ у домашньому матчі", - говорить Гарейде.

Ще одне авторитетне шведське видання "Aftonbladet" пише, що втрачені шанси можуть коштувати "Мальме" надто дорого.

Незважаючи на ейфорію від здобутої над "Шахтарем" перемоги, у своєму аналізі "Aftonbladet" зазначає, що рахунок мав би бути 2:0 або 3:0 замість лише одного забитого гола.

"Никола Джурджіч змарнував шанс забити пенальті, крім того у "Мальме" було ще декілька хороших моментів. Такі промахи можуть коштувати команді надто дорого", - відзначає видання.

Колеги по команді хочуть бачити Розенберга гравцем національної збірної, пише видання "Sydsvenskan" після вчорашньої перемоги "Мальме" над "Шахтарем". При цьому – вже у матчі проти Данії у плей-офф відбору до Євро-2016.

"Skånska Dagbladet": Фантастична перемога "Мальме"

Футбольний оглядач Уле Тернер пише для видання "Skånska Dagbladet", що перемога "Мальме" була історичною. При цьому він відзначає, що "Шахтар" – справді сильний противник зі серйозним досвідом.

"Такі прості три очки. Які так важко було здобути… Перемога, звісно, була повністю заслужена. "Шахтар" добре володів м’ячем, особливо у першій половині гри. Але більше "чистих" шансів було у "Мальме".

Володимир Сенатовський, спеціально для "Футбол 24"