УКР РУС

Так близько до сенсації. Україна - Німеччина - 3:3. ФОТО. ВІДЕО

12 листопада 2011 Читать на русском

Команда Блохіна провела неймовірний матч проти однієї із найсильніших збірних світу.

Україна - Німеччина - 3:3 (3:1)

Голи: Ярмоленко 28, Коноплянка 36, Назаренко 45 - Кроос 38, Рольфес 65, Мюллєр 77.

Матч-відкриття "Олімпійського" видався розкішним. Красиві м'ячі, напруга до останніх хвилин, купа невикористаних моментів, боротьба, емоції... Незважаючи на те, що обидві команди не могли розрахувати на всіх своїх гравців через травми, якості поєдинку це не завадило.

Можливо, якби Україна зіграла цей матч на рівні усіх інших товариських своїх ігор, "німаки" нас би "відгамселили" добряче. Та всі чудово знають, як ми уміємо вчасно згрупуватись на важливого супротивника. А тут ще й перша зустріч на головній арені Євро-2012 проти самих легендарних німців. Гра мала послужити тестом для Україна на готовність до єврофоруму. І пройдено його було на відмінно.

Попри те, що збірна Німеччини володіла весь матч незаперечною територіальною перевагою, хлопці Блохіна грали гостріше і, як не дивно, мали більше гольових нагод. Особливо виділявся Коноплянка, який встигав у захисті і нападі. Взяв Євген участь у перших двох голах збірної. А другий м'яч взагалі створив Євген собі сам: промчав 50 метрів з кулею, поклав на газон Цілера і спокійнесенько відпраив снаряд у сітку воріт. На 36-й хвилині підопічні Льова "горіли" нам 0:2 і це здавалось фантастикою. Проте красивий м'яч Крооса вже за дві хвилини після гола Коноплянки, спустив нас на грішну землю. Блохін відчув, що починається "заруба" і пустив у бій Назаренка замість Безуса, який в своєму дебютному матчі занадто багато нервував і часто втрачав м'яч. А ось ветеран гри не просто не зіпсував, але й "підірвав" усю країну на ноги на останній хвилині першого тайму, забивши шикарний гол ударом з-за меж штрафного майданчика.

В другому таймі наші закрились. Німці обстрілювали і навішували з обох флангів до нашого штрафного майданчика. І якщо Селін провалювався через раз, то через бровку Бутка Бундестім створював майже всю свою небезпеку. Втім, німці таки відіграли два м'ячі. Стало це результатом двох факторів - ряду здійснених замін (у Німеччини - на посилення, у нас - на послаблення, як виявилось) і нереалізації своїх моментів. Коноплянка створив два шанси Девічу, один Назаренку, залишалось тільки влучно пробити, проте ті - мазали. Та й пропущений гол від Мюллєра став для Рибки необов'язковим.

Фінальні 3:3 можна вважати в чомусь закономірним результатом. Німеччина більше володіла ініціативою, ми грали гостріше, пристрасніше і відданіше. Зараз німецька преса намагається згладити цю нічию, називаючи гру "тестовою". Звісно, коли востаннє їхня збірна пропускала три голи за тайм?! А хлопцям нашим варто подякувати, що не програли, як у поєдинку з Уругваєм, не пропустили м'яч на останній хвилині і подарували справжнє свято. Ця гра увійде до підручника з футбольної історії України.

А якщо узагальнити, то можна сказати: можемо, коли хочемо! Хоча працювати ще є багато над чим...

Збірна України: 12. Рибка, 21. Бутко, 33. Селін, 5. Кучер, 44. Ракицький, 4. Тимощук, 15. Безус, 9. Ярмоленко, 7. Шевченко, 19. Коноплянка, 25. Мілевський
Запасні: 31. Дикань, 16. Мандзюк, 3. Федецький, 2. Гай, 22. Девіч, 28. Назаренко, 8. Алієв

Збірна Німеччини: 22. Цілер, 4. Аого, 5. Хуммельс, 20. Боатенґ, 14. Бадштубер, 15. Треш, 18. Кроос, 19. Ґьоце, 6. Хедіра, 8. Озіл, 23. Гомес
Запасні: 12. Візе, 2. Шмельцер, 21. Хеведес, 17. Мертеcакер, 17. Рольфес, 21. Бендер С., 9. Шюррле, 10. Подольські, 13. Мюллер, 19. Какау

Детальніше про матч дізнавайтеся з нашої текстової онлайн трансляції.

- До поєдинку залишається менш, ніж півгодини. Учасники поєдинку сповна намагаються пробратися атмосферою оновленого "Олімпійського". У всіх чудовий настрій, а значить сьогодні на нас очікує неабиякий спектакль.

Старі знайомі Андрій Шевченко та Олівер Біргофф згадують свою молодість. У першого кар'єра ще на ходу, а от німець зараз є функціонером Бундестіму (а саме - спортивним менеджером). Схоже, Олівер вражений київською ареною.

- Відзначаємо появу у старті Романа Безуса. Не побоявся Олег Володимирович кинути молодого бійця з перших хвилин на ТАКУ гру. Побажаємо Романові успіху!

Шеву та Тимоху нагородили за найбільшу кількість проведених матчів за збірну. Зараз пролунають гімни обох держав, після чого й розпочнеться наша вистава. Товариська, та все ж...

1' Отож, МАТЧ РОЗПОЧАВСЯ! Тепер Олімпійський остаточно відкрито!

3' Класна атмосфера на НСК, не перестаємо цього повторювати. Тим часом, Шева під гострим кутом виходив на побачення з Цілером - Андрій намагався вицілити ближній кут, проте влучив у сітку із зовнішнього боку. Перший момент у матчі.

4' Агресивніше почали гру українці, хоча Німеччина більше володіє м'ячем.

6' Без форсування подій розпочали суперники. Помірний темп матчу, хоча в цілому гравці рухаються багато. Звісно ж, в Києві сьогодні прохолодно.

9' Рибка кинувся в ноги Ґьоце, випередивши хава Борусії на м'ячі. Перша гострота була поблизу наших воріт.

11' Німеччина тотально володіє м'ячем в останні хвилини. Блохін починає нервувати.

12' Наша команда контролює м'яч хіба на своїй половині поля. З кожною хвилиною все важче нашим переходити центр поля.

12' Ухххх! Ярмола випалив з-за меж штрафного майданчика - куля в сантиметрах від стійки прлетіла!

13' Треш пробив з гострого кута - на трибуни. Невдала відповідь від гостей.

15' Свідомо віддали "синьо-жовті" ініціативу підопічним Льова. Помітно боїмося титулованого суперника.

15' РИБКАААА! Ногою Сашко відбив кулю після удару Гомеса зблизька!

18' Зразкову атаку організували німці, яку завершував ударом з ходу Треш - над ціллю. Багато вільних зон даємо Бундестіму.

19' Безусу за зрив атаки гірчичник.

20' Може, нам треба пропустити, щоб розкріпоститись нарешті?..

22' Розігрували корнер українці, який завершився ефектним ударом ножицями Ракицького - вище воріт!

23' Блохін роздає на горіхи Шеві, просить грати його різкіше. Нехай себе згадає в його літа :)

26' Намагаються наші потримати трохи м'яч.

26' Шева перехопив снаряд у Боатенґа і вже йшов у контру Андрій, проте суддя зафіксував порушення правил збоку нашого капітана.

28' Гості розігрували кутовий, але удару по воротах так і не відбулось.

28' ГОООООООООООООООООООООООООЛ! Ярмоленко!!! 1:0! Вааааааааууу! Шева отримав м'яч і відрізав усю оборону Німеччини, віддавши точний пас на Мілевського, той передав м'яч на Ракицькому, який віддав кулю за спину Хуммельсу і Ярмоленко підставив ногу - куля закотилась у ворота! Оце так-так. Стадіон просто вибух!

31' На куражі наші атакують надалі. Тимощук зарядив гармату здалеку - повз ствір!

33' Бутка збили на правому фланзі атаки України. Розіграли наші стандарт, пробивав Мілевський, проте куля після рикошету опинилилась в руках німецького кіпера.

34' Чудять наші як завжди у захисті, не дуже щільно грають у відборі, занадто притискаються до власних воріт. Все це не може подобатись Блохіну.

36' ГООООООООООООООООООООООООООООООООООЛ!!!!! 2:0! КОНОПЛЯНКА!!!! В захисті так собі, а в нападі наші сьогодні в ударі! Коноплянка пробіг метрів 50 з м'ячем, обіграв Цілера і відправив м'яч у ворота німці. Вщипніть мене!

38' Назаренко готується вийти на заміну.

38' ГОЛ! Тоні Крос красивим ударом з-за меж штрафного скорочує відставання у рахунку. 2:1!

39' Безус, який перегорів дещо, замінений назаренком, як і анонсувалось.

41' Активізувались німці знов, починають насідати на ворота Рибки щораз із новими силами.

44' Завершується тайм під акомпанемент атак Німеччини.

45' Ойойой! М'яч влучив у поперечку наших воріт, потім в ногу Рибці і тільки на лінії воріт Сашко накрив кулю!

45' ГОООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООООЛ!!!! 3:1! НАЗАРЕНКО - ШЕДЕВР! Не забиваєш ти - забивають тобі! Сергій "кладе" німцям один з найкрасивіших голів в історії української національної збірної. Метрів з 25-ти - точно у дев'ятку. Навіть красивий стрибок Цілера не допоміг.

45' Це не сон? 3:1 ми веземо Німеччину після першого тайму. Перерва. Потрібно 15 хвилин, щоб це переосмислити.

46' Продовжуємо!

46' Льов реагує на рахунок на табло двома замінами: Шуррлє замінив Хедіру, Рольфес змінив Треша.

47' Шуррлє стріляв - мимо дальньої стійки!

49' Шева сам на сам виходив з Цілером - кіпер німців пальцями перевів на кутовий!!!

50' Тимощук замикав навіс з кутового Шевченка ударом ножицями через себе (!) - в руки Цілеру.

52' Не передати зараз тієї картини словами, яка панує на трибунах Олімпійського...

54' Ціла група футболістів збірної Німеччини готується увійти в гру. Бундестім горить у Києві по повній програмі! :)

57' Кутовий для Німеччини.

57' У Хуммельса офсайд. Показують нам Льова - він шокований. Як і ми, зрештою.

60' Рубка на Олімпійському сьогодні! Це точно товариський матч?

62' Коноплянка!!! Ну, нічого собі! Жека пройшов двох і вивів Назаренка на побачення з Цілером, однак Сергій не зумів влучити у ствір! Айяяй! 4:1 могло би бути - уявіть!!!

63' Постріл Коноплянки з-за меж штрафного - в руки воротареві.

65' ГОЛ - 3:2! Рольфес скорочує відставання у рахунку. Не всежили за гравцем зб. Німеччини у власному штрафному під час розіграшу кутового.

67' А в нас пора замін. Гай замінив Шевченка, а Девіч - Мілевського. Також сталися заміни у складі німців: Подольскі вийшов замість Ґьоце, Мюллер замінив Озіла.

70' Ракицький довгою діагоналлю намагався запустити в прорив Ярмоленка, однак передача виявилась занадто сильною.

73' Атакують німці під свист наших вболівальників...

73' Хуммельс замикав подачу з кутового ударом головою - нічого небезпечного.

75' Положення поза грою в атаці у збірної Німеччини.

77' ГОЛ. Мюллер - 3:3! Рибка пропускає "свій" гол, не відбивши не зовсім складний дальній удар нападника Баварії. Можливо, Сашко не бачив моменту удару.

80' Ярмоленко вицілював дальній нижній кут воріт Цілєра, але сантиметри відділили Андрія від забитого м'яча!

80' Жовту картку отримав Коноплянка.

82' Алієв вийшов замість Ярмоленка.

82' Ааааааааааййййй!!!!!!! Коноплянка з Девічем виходили на одного захисника Німеччини, однак Марко вирішив віддати пас на третього і в результаті запоров 100-відсотковий момент!

83' Какау замінив Гомеса.

86' Закрили гості нас на своїй половині поля.

87' Дальній удар Рольфесі - в молоко.

87' Ларс Бендер вийшов замість Крооса.

88' Рибка парирує удар Какау! Кутовий на наші ворота...

89' На відбій змушена грати збірна України.

90' Мегасейв Цілєра! Девіч розстрілював ворота збірної Німеччини після накидання Коноплянки, проте воротар відбив м'яч ногою!

90' Три хвилини у нас додано.

90+3' Найкращий у цьому матчі гравець Коноплянка залишає на поле. В грі Артем Федецький.

90+4' Фух! Суперматч завершено. Ця гра увійде в історію!

Не забувайте оновлювати сторінку!

Наше прев'ю до матчу:

Сьогодні збірна України вийде на поле новенького стадіону, щоб зіграти з одною із найсильніших футбольних команд світу. Українська дружина має серйозні кадрові проблеми, проте, необхідно здобувати позивний результат тими силами, які на даний момент перебувають у найкращій функціональній готовності. Збірна Німеччини також має певні труднощі з основним складом, але не варто сподіватися, що впоратися з менш досвідченими гравцями "німецької машини" буде набагато простіше. 

Матч проти Бундестім обіцяє бути напруженим та видовищним, адже збірна України гратиме перед рідними вболівальниками на оновленому "Олімпійському". Можна не сумніватися, що мотивація у гравців буде на дуже високому рівні. Але німці приїхали здалека не для того, щоб так просто віддавати перемогу, незважаючи на те, що це звичайна товариська зустріч.

Травмовані: Шовковський, Чигринський, Михалик, Гармаш, Гусєв, Воронін, Хачеріді - Швайнштайгер, Лам, Ноєр, Клозе, Ройс.