УКР РУС

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Іспанію не наздогнати

13 квітня 2014
Автор: Васька Барандій

Єврокубковий сезон вийшов на фінішну пряму.За підсумками чвертьфіналу Ліги Чемпіонів і Ліги Європи заочну гонку в таблиці коефіцієнтів продовжують всього п'ять країн, які, до речі, займають перші п'ять позицій в загальному рейтингу.

 

Без застережним лідером продовжує залишатися Іспанія,яка зберегла в єврокубках відразу чотирьох своїх представників. При цьому "Атлетіко", "Реал", "Валенсія" і"Севілья" зуміли збільшити відрив від Англії більш ніж надва очки. Вже зараз можна сміливо говорити, що саме Іспанія виграла сезон 2013/14 в таблиці коефіцієнтів.Друге місце залишиться за англійцями, оскільки навіть перемога "Баварії" в Лізі Чемпіонів не дозволить Німеччині наздогнати остров'ян.

А ось Італія у разі двох поразок команди Гвардіоли в півфіналі і виграшу "Ювентусом" Ліги Європи в сезонному рейтингу виявиться вищий за німців. Правда, це не допоможе апеннінцям знову мати чотири команди в Лізі Чемпіонів, так відрив в загальному рейтингу занадто великий, навіть з урахуванням втрати очок сезону2009/10.

Португалія залишилася з "Бенфікою", але одних лісабонців мало для того, щоб за підсумками сезону обійти Росію. Втім, в загальному рейтингу п'ятому місцю Португалії нічого не погрожує. Більше того, європейські бразильці навіть можуть обійти Італію. А ось виліт ПСЖ трохи не коштував Франції проміжного шостого місця.Росіянам не вистачило якихось 0,7 балу, щоб наступнийсезон почати вище за Францію і мати кращі позиції у боротьбі за право делегувати в Лігу Чемпіонів 2016/17 відразу три команди.

Джерело: ua-football,uefa