УКР РУС

Сємак: Росіяни не готові грати в Європі

28 лютого 2012 Читать на русском

Півзахисник "Зеніта" поділився думкою щодо весняної частини чемпіонату Росії, повернення російських гравців з-за кордону, а також про перспективи Аршавіна в пітерському клубі.


- Не тільки "Зеніту" належить грати в такому жорсткому графіку, а й іншим командам, - роздумує Сємак. - Трохи турбує те, що вирішальна частина сезону пройде на полях не найкращої якості. Думаю, їх стан не буде відповідати тому футболу, який зможуть запропонувати наші команди, що проводили збори в хороших умовах. У кращому випадку, газони прийдуть в норму лише в травні, коли в чемпіонаті залишиться провести одну-дві гри.

- Масове повернення наших гравців з-за кордону як оціните? Це капітуляція?

- Чому? Колись я теж грав за кордоном. Те, що наші гравці спробували себе в європейських чемпіонатах, в тому ж англійському, - добре, для них це дуже цінний досвід. Яким би не був їх виступ. Щодо повернення, то зараз наш чемпіонат може запропонувати футболістам умови не гірші тих, що в Європі. Тому хлопці повертаються. Я вважаю, якщо вже виїжджати з Росії, то тільки в провідні закордонні клуби. Але зараз у нашій країні немає гравців, здатних підсилити ці клуби. Є багато футболістів хорошого рівня, але зірок європейської величини немає.

- Ну ось Аршавін же поїхав в топовий клуб. Чи лондонський "Арсенал" не можна таким назвати?

- Хороший клуб, але до топового я б його не відніс. "Арсенал" давно нічого не вигравав. І порівнювати його з клубами, які домагаються успіхів в Європі, в тій же Англії, Іспанії, напевно, не можна. Для Андрія це був дуже хороший досвід.

- Аршавін підсилить "Зеніт", як думаєте?

- Важко загадувати. Аршавін - дуже сильний футболіст. Шкода, що він не може допомогти команді в Лізі чемпіонів, але є інші турніри, в яких Андрій матиме можливість себе проявити. Чи вдасться, не беруся загадувати.