УКР РУС

Суто "українська" тема. Анонс 18 туру АПЛ

22 грудня 2012 Читать на русском

Найближчий вікенд промайне без яскраво виражених топових матчів. Однак Англія тим і приваблива, що тут поєдинкам не потрібно барвистої реклами, щоб привернути увагу глядача.

Зокрема, увагу українських шанувальників футболу одразу приверне поєднання двох клубів, до назв яких вуха вже звикли упродовж останнього місяця, адже їх можна було почути практично в кожному випуску новин. Це "Ньюкасл" та КПР, шляхи яких перетнуться на "Сент Джеймс Парку". "Сороки" "прославилися" або ж їх прославили "інтересом" до Артема Мілевського. Натомість "рейнджери" вступили з ФФУ в боротьбу за тренера Харрі Реднаппа і з честю перемогли у ній.

До речі, тепер лондонський клуб пожинає дивіденди від своєї рішучості. Харрі не програв у жодному з чотирьох дебютних матчів чемпіонату, здобувши у них 6 очок. Таким чином КПР вперше відчув смак перемоги, полишив ганебну останню сходинку турнірної таблиці, а найголовніше - повернув собі впевненість у власних силах. Тепер "обручі" вже не хлопчики для побиття, тож матч на берегах Тайну набуває особливого значення: це буде поєдинок рівних суперників за виживання. Так-так, "Ньюкасл" потрохи скотився до неприємного статусу команди, яка ледь зводить кінці з кінцями у турнірці. До того ж, "сороки" ризикують втратити забивного Демба Ба, на якого накинули оком в багатьох клубах Прем'єр-ліги, а надто - в "Арсеналі". Одним словом, команда Реднаппа має непоганий шанс полишити Ньюкасл не з порожніми руками. Кризою "сорок" треба лише вміло скористатися.

Лідер першості матиме непростий іспит в Уельсі. І хоча "Суонсі" двічі поспіль поступився, зокрема, отримав чотири м'ячі на своєму полі від "Норвіча", агресія і дивовижне вміння валлійців грати красиво та результативно нікуди не поділося. Особливо пильно "дияволам" варто стежити за Мічу, який у такій ненадійній обороні, як манкуніанська, почувається наче риба у воді. У минулому сезоні "МЮ" скомно, проте зі смаком обігрував "лебедів", що, начебто, має дещо заспокоїти прихильників САФа і Ко. Однак ми ж знаємо цих хлопців у червоних футболках! Вони - тонкі майстри несподіваних поразок, а солідний гандикап у турнірній таблиці, зазвичай, лише сприяє деякій розслабленості.

Бодай найменшим падінням "МЮ" готові одразу ж скористатися чинні чемпіони. Вони продемонстрували надзвичайно змістовну гру минулого тижня, коли гостювали у "Ньюкасла", а це змушує замислитися: можливо, не такий вже поганий психолог з Роберто Манчіні? Після дошкульної поразки у Дербі він зумів оперативно зібрати емоції команди в кулак і змусити їх працювати на благо результату. Достатньо гнучко тренер поводиться і зі співвітчизником Балотеллі. Роберто заявив, що вкотре пробачить шибенику всі його фортелі і дасть новий шанс. Після отаких "нових шансів" Маріо, як правило, грає значно краще. А погляньте на Карлоса Тевеса! Аргентинець взагалі зараз найкращий бомбардир команди у чемпіонаті. Відтак, з "Редінгом" у "блакитних" не повинно виникнути ані найменших проблем.

Достатньо цікавий матч очікується на "Стемфорд Брідж". Тут співпало одразу кілька аргументів "на користь". По-перше, Бенітес ще не утвердився на посту керманича "Челсі". У чемпіонаті лише одна перемога при двох нічиїх та одній поразці. На Кубку світу - поразка у фіналі. Лише у Кубку Ліги помірний успіх - впевнена перемога на полі "Лідса" і вихід у півфінал, що, знову ж таки, ще зовсім не гарантує титулу. По-друге, "Астон Вілла" гучно заявила про себе перемогою на "Енфілд Роуд", де роль першої скрипки зіграв молодий Бентеке. Врешті, по-третє, "віллани" в останніх матчах з "Челсі" попили чимало крові в "аристократів". Як буде цього разу?

Поки що основний конкурент Мати і Ко - "Тоттенхем" спробує розколоти міцний горіх зі Стока. Ліричний ньюанс полягає в тому, що Пітер Крауч, довготелесий форвард і вихованець "шпор", вже не вперше гратиме проти свого клубу. Другий рік він є незамінним гвинтиком в механізмі, вибудованому Тоні Пюлісом, і приносить "гончарам" багато користі. РобоКрауч вже вставив вибиті зуби, тож готовий забивати на "Вайт Харт Лейн". Очікується ще та заруба!

Матчі абсолютно рівних суперників відбудуться у Саутгемптоні, Вест Бромвічі, Лондоні (на "Аптон Парку") і в Ліверпулі. Лише "Арсенал" є очевидним фаворитом поєдинку проти "Вігана". Однак, досвід гласить, що між прогнозами і кінцевим результатом частенько величезна прірва.

"Віган" - "Арсенал"

Попередні матчі: 2:2 (Вотсон, Скілаччі, автогол - Аршавін, Бендтнер), 0:3 (ван Персі-3), 0:4 (Артета, Вермален, Жервіньо, ван Персі), 2:1 (Ді Санто, Гомес - Вермален).

Прогноз "Футболу 24": 1:2

"Саутгемптон" - "Сандерленд"

Прогноз "Футболу 24": 1:0

"Вест Бромвіч" - "Норвіч"

Попередні матчі: 1:0 (Одемвінгі), 1:2 (Лонг - Сурман, Морісон)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Тоттенхем" - "Сток Сіті"

Попередні матчі: 2:1 (Бейл-2 - Фуллер), 3:2 (Крауч-2, Модріч - Етерінгтон, Джонс), 1:2 (Адебайор - Етерінгтон-2), 1:1 (ван дер Варт - Камерон)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Ньюкасл" - КПР

Попередні матчі: 0:0, 1:0 (Бест)

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ман Сіті" - "Редінг"

Прогноз "Футбол 24": 3:0

"Вест Хем" - "Евертон"

Попередні матчі: 1:1 (Хібберт - Колеман), 2:2 (Спектор, Піккьон - Білялетдінов, Феллаїні).

Прогноз "Футболу 24": 1:1

"Ліверпуль" - "Фулхем"

Попередні матчі: 1:0 (Пентсіл, автогол), 5:2 (Родрігес-3, Куйт, Суарес - Дембеле, Сідвел), 0:1 (Демпсі), 0:1 (Шкртел, автогол)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

"Суонсі" - "МЮ"

Попередні матчі: 0:1 (Чічаріто), 0:2 (Скоулз, Янг)

Прогноз "Футболу 24": 2:3

"Челсі" - "Астон Вілла"

Попередні матчі: 0:0, 3:3 (Лампард, Дрогба, Террі - Янг, Хескі, Кларк), 1:3 (Дрогба - Айрленд, Петров, Бент), 4:2 (Старрідж, Івановіч-2, Торрес - Коллінз, Ліхай)

Прогноз "Футболу 24": 2:1

У цьому турі граю з Ігорем Лютим (вже втретє, у попередніх двох дуелях Ігор зазнав поразки). Його прогноз такий:

Олег Бабій, Футбол 24

twitter автора - @Gullit_87