УКР РУС

Суркіси виграли апеляцію у Нацбанку по стягненню більше 1 млрд грн з ПриватБанку, НБУ подав касацію

8 листопада 2017 Читать на русском

Брати Суркіси виграли ще одну судову справу, пов'язану з поверненням коштів, втрачених ними після націоналізації ПриватБанку.

06 листопада Київський апеляційний адміністративний суд відхилив апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 17 травня, який задовольнив позов родини Суркісів по оскарженню визнання пов’язаними особами та стягненню коштів з ПАТ КБ Приватбанк загальною сумою в 1,05 млрд грн, 266,2 тис. дол. США та 7,8 тис. євро.

У прес-службі Національного банку України Футбол 24 повідомили, що регулятор подав касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) та звернувся до суду з проханням зупинити виконання цього рішення апеляційного адміністративного суду до вирішення спору в касаційній інстанції.

"Ми вважаємо, що суди першої та апеляційної інстанції порушили процесуальне законодавство, проігнорували надані докази у справі та винесли неправосудне рішення. На даний момент вивчається можливість звернутись з цього приводу до Вищої ради правосуддя", – заявили у НБУ.

Як відомо, тоді ж у травні Окружний адмінсуд Києва задовольнив аналогічні вимоги Акцент-Банку (А-Банку), який належить братам Суркісам та їх донькам, та стягнув з Приватбанку 363 млн 645 тис. грн, а також 5,56 млн грн, 15,8 тис. дол. та майже 6 тис. євро в якості не нарахованих процентів.

Як відомо, ФК Динамо Київ також виграв у судах першої та апеляційної інстанції справу про оскарження визнання клубу пов'язаною з ПриватБанком особою, про заборону будь-яких безготівкових та готівкових видаткових операцій з рахунків клубу у цьому банку та блокування рахунків клубу. Нацбанк подав касацію на це рішення до ВАСУ.

Крім того, 10 жовтня Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову ПриватБанку, який намагався визнати недійсними депозитні договори Григорія та Ігоря Суркісів, їхнього батька Рахміля, доньок кожного з братів Світлани та Марини, першої дружини Григорія Суркіса Поліни Ковалик та ТОВ Мтір Ессет Менеджмент, яка володіє 23% ФК Динамо Київ.