УКР РУС

Суркіс звільнив працівника, який здер банер з Бандерою

10 серпня 2011 Читать на русском

Стало відомо, що керівництво "Динамо" звільняє водія клубу Андрія Саламатова, який зірвав у гостьовому секторі банер із зображенням Степана Бандери.

За це його побили фанати обох команд. Чоловік був терміново доставлений у лікарню.

"Я знаходився в клініці "Борис", де вирішувалося питання моєї госпіталізації, коли мені подзвонили з офісу служби охорони "Динамо" і повідомили, що Ігор Суркіс наказав мене звільнити. Мотивували звільнення моїми самовільними діями. Після мене попросили написати заяву про звільнення за власним бажанням. Я відмовився. Зараз перебуваю на лікарняному. Діагноз - струс мозку, розрив зв'язок плечового суглоба, чисельні гематоми. Мені наклали гіпс", - сказав Саламатов.

За словами Саламатова, він знаходився на матчі в ролі стюарда. На 60-й хвилині матчу він попередив львівських вболівальників про неприпустимість використання на спортивних заходах прапорів із зображенням Степана Бандери та Романа Шухевича.

"Я їх попередив згідно з пунктом 4.5 правил поведінки вболівальників на стадіоні, затверджених Президією ФФУ, де передбачається заборона на використання політичної пропаганди. Реакції не було, у відповідь мені нахамили", - пояснив Саламатов.

Надалі Саламатов прийняв одноосібне рішення прибрати вищезазначені банери.

"На 65-й хвилині матчу я спустився вниз і зірвав прапор із зображенням Бандери. На бігову доріжку до мене підскочили п'ятеро львівських фанів, але бійки між нами не сталося. Я сказав, мовляв, що попереджав, і пройшов повз них. Удар отримав від фанатів "Динамо", три десятка яких вистрибнули з 20-го сектора ультрас. Як мене били - не пам'ятаю, оскільки втратив свідомість".

Представники правоохоронних органів, яких, згідно з протоколом, на стадіоні було 750 чоловік, спокійно спостерігали за груповим побиттям. Не виявилося поруч і співробітників безпеки стадіону, яких на матчі перебувало 170 осіб.

"Я свідомо зробив те, що зробив. Вважаю, що стадіон неприйнятно перетворювати на майданчик для політичної агітації. До того ж, роль правоохоронних органів на спортивних заходах мені не зрозуміла - вони практично ніколи не реагують на порушення, бійки і провокації. Вважаю, напередодні Євро-2012 підхід до вирішення цієї проблеми повинен бути серйознішим", - розповів Андрій Саламатов.

Як стало відомо, події, які сталися під час матчу "Динамо" - "Карпати", стануть предметом розгляду на черговому засіданні Дисциплінарного комітету української Прем'єр-ліги, яке відбудеться 11 серпня. Її генеральний директор Олександр Єфремов, зокрема, зазначив, що "поведінка вболівальників "Динамо", які побили людину, скандували нецензурні речівки та масово палили піротехніку - це кричущий випадок і величезний резонанс".