УКР РУС

Суркіс: Ярмоленко такі м'ячі забиває з 10 спроб 7-8

30 вересня 2016 Читать на русском

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс вважає, що головна причина різної гри команди в першому і другому таймі матчу Ліги чемпіонів з "Бешикташем" криється в психології.

"Враження залишилися у мене двоякі. Провалений перший тайм і дуже гідний другий тайм. Якби грали всю гру так, як у другому таймі, то запевняю вас, що був би ще кращий результат. А так, я вважаю, з урахуванням гри в першому таймі, що результат позитивний.

Команда змогла знайти в собі сили і мужність, перебудуватися і почати грати в агресивний футбол, в який потрібно сьогодні грати. Грати не на своїй, а на чужій половині поля. І якщо ви мене запитаєте, хто у другому таймі був ближчим до успіху, то, звісно, були ми. Ярмоленко такі м'ячі забиває з 10 спроб 7-8. Тут не вийшло. Якби побачив Циганкова зліва, віддав, то запевняю вас, що тому би залишалося тільки підставити ногу і потрапити в порожні ворота. Він вирішив взяти ініціативу на себе і не забив. Але нічого, коли є моменти і гострота, то з'являється надія, що можемо додати і гідно грати в такому серйозному турнірі, як Ліга чемпіонів.

Я кілька разів був у Туреччині, і, знаєте, там дійсно дуже складно грати. Це атмосфера, тиск... У першому таймі якось, можливо, намагалися стримати цей стартовий натиск "Бешикташа", але вони особливо і не рвалися, так, закривали нас на нашій половині поля.

Щось не виходило. Це питання більше не до мене, а до тренерів. Може бути і, швидше за все, це психологія, відповідальність за результат. Тому що після поразки в цьому матчі було б дуже важко боротися за вихід з групи, і навіть стояло би питання про те, щоб зайняти місце, що дозволяє грати навесні в єврокубках.

Перш за все, мені здається, справа в психології. Тому що не може команда так зіграти перший тайм, а потім по-іншому другий. Значить, вони вміють грати і знають, що треба робити на футбольному полі, як змусити суперника хвилюватися. Ми це бачили. Адже ще був момент у Гармаша, коли він міг забити у порожні ворота.

До того ж, нас спіткала низка травм. Федорчук, який травмувався, міг би вийти в стартовому складі. Зламався Буяльський. Звичайно, це все вносить певну нервозність. Я завжди говорив, що в футболі не буває дрібниць.

Але хлопці налаштувалися на другий тайм, і було розуміння, чого команда хоче. Звісно, для того, щоб успішно виступати в такому турнірі, треба покращувати якість гри, бути мотивованими і знати, що ти повинен робити на футбольному полі з першої до останньої хвилини. Наприклад, якщо ми повернемося до гри з "Наполі", то там був блискучий початок, а потім кінцівка, яка на сьогоднішній день не може задовільнити наших уболівальників. Треба прагнути грати всі 90 хвилин в одному ключі", – прокоментував він для "Футбол 24" матч із турецькою командою.

"Бешикташ" – "Динамо": І знову Циганков! Наші оцінки

А ви що думаєте з цього приводу? Напишіть в коментарях