УКР РУС

Суркіс: Якщо футболістом втрачена мотивація, значить в "Динамо" він грати не буде

28 листопада 2016 Читать на русском

Президент" Динамо" Ігор Суркіс поділився враженнями від фільму "Лобановський назавжди".

"Хоч я і брав участь в зйомках цього фільму, сьогодні побачив його вперше. Фільм мені дуже сподобався! По-перше, сподобався хронікою, а, по-друге, тим, що там все показано об'єктивно, немає нічого надуманого, нікого не вихваляють – показано все саме так, як було. Найголовніше – це правда, яка буде донесена до наступного покоління. Вважаю, що фільм вдався. Подивимося, які будуть про нього відгуки з боку вболівальників після того, як він вийде в прокат. І тоді вже можна буде зробити об'єктивну оцінку. Важливо, що ми шануємо і пам'ятаємо цю велику людину. І при цьому, не сумніваюся, що тема Лобановського ще довго не буде вичерпана і має ще вивчатися футбольними експертами. Валерій Васильович був феноменом.

Також відзначу, що сьогодні на прем'єрі були присутні відразу три президенти України. Це дорогого коштує! Кожен з них мав відношення не просто до Лобановського, а взагалі до становлення українського футболу. Не будь Леоніда Макаровича Кравчука, може, і не було б незалежної України. Леонід Данилович Кучма всіма силами допомагав українському футболу ставати на ноги і розвиватися. Саме при ньому наш футбол вийшов на новий рівень. Віктор Андрійович Ющенко теж підтримував український футбол, відвідував матчі "Динамо", "Шахтаря", збірної України, відкривав стадіон в Харкові після реконструкції.

Ребров прокоментував прем'єрний перегляд фільму "Лобановський назавжди"

Я вважаю, що цей фільм повинен стати навчальним посібником в наших дитячо-юнацьких спортивних школах, щоб підростаючі футболісти розуміли, в якому клубі вони займаються, тренуються, виступають. Це буде прищеплювати хлопцям патріотизм. Хотілося б, щоб ці слова почули всі в нашій школі – починаючи від її директора і закінчуючи тренерами. Багато нинішніх хлопчаків навіть не знають, хто такий Лобановський.

Я не розумію, що значить "немає мотивації". Футболісти нинішнього "Динамо" вже трохи розпещені. В тому числі, і мною... Але ми зараз все приведемо в порядок. Ми їм швидко піднімемо мотивацію, повірте мені. Якщо футболістом втрачена мотивація, значить в київському "Динамо" він грати не буде. Це перше. Друге. Кажуть, грошей багато не буває, але у мене складається таке враження, що деякі футболісти вже і за гроші грати не хочуть. Втім, претензії у мене є далеко не до всіх.

Якщо ми в цьому сезоні не виграємо золоті медалі, хоча ми ще будемо боротися, то в сезоні наступному знову включимося в чемпіонську гонку. Так, нам треба підсилюватися і наша селекційна служба в цьому напрямку працює, але підсилюватися треба тільки тими футболістами, які сильніші наших нинішніх", – сказав Суркіс.

Як фільм "Лобановський назавжди" нагородили Лавровим вінком – масова прем'єра в Україні наближається

Підписуйтесь на push-повідомлення від "Футбол 24", щоб першими дізнаватися про найважливіші футбольні новини та/або події в центральних матчах українського і світового футболу